fredag 23 april 2010

Om klädmärket Odd Molly, en svensk miljonsuccé.


Sanna Rayman SvD och hennes pricksäkerhet fick mig att brista ut i morgonskratt:
- Plaggen kommer i ”överraskande” färgkombinationer och är utrustade med omotiverade snören och applikationer som ska signalera bohemchic och egenartad gullighet. Jag talar om märket Odd Molly, som jag en gång hörde någon ge den träffande beskrivningen ett dyrt ”Indiska för moderattanter”.

5 kommentarer:

  1. "Indiska för moderattanter", vilken träffsäker beskrivning! Finns det *någon* som klär i dessa plagg. Och dyra är de också.
    Känner något liknande för Gudrun Sjödén = tantprogg.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Svindyra.Och så speciella så man kan inte ha dem för ofta. Fattar inte den enorma säljsuccén?

    SvaraRadera
  3. Jag har en arbetskamrat som har en sticka omlotttröja i bomull, den är faktiskt jättesnygg! Tillhör nog en av de tidigare kollektionerna!
    Personligen har jag väldigt svårt för imotiverade detaljer på kläder, typ snören här och var, fuskfickor, dragskor på byxben osv...jag är mycket förtjust i vackra tyger i snygga skärningar, enkla modeller där tyget "pratar".
    /B-M

    SvaraRadera
  4. Carina!
    Ditt inlägg får mig att minnas vårt stop i Östersund, då jag fyndade ett par killerstillettos i lack, fortfarande galet snygga och den där lilla svarta som du fick mig att köpa på rea trots att det var storlek small. OCH DEN SATT SOM EN SULA PÅ KROPPEN. Vi skulle på kräftskiva i Åhus och jag kände mig som en karamell den kvällen och dansade tills solen gick upp!
    Jag tror att den killeroutfiten slutade på en summa av 700 spänn på sommarrean....
    Glädjen i att shoppa är ju att fynda, att snoka upp, leta och glädjas åt egna konstellationer och påfund som ibland är klockrena och sällan katastrof. Att köpa en stil rakt av för dyra, dyra pengar är ju fullkomligt fantasilöst och mainstream. Jag vill sticka ut, det kan man ALDRIG göra i Odd Molly...så tråkigt!
    Men JAG har en makalös Molly och hon är varken odd, tråkig eller till salu, hon är bara sig själv, enormt vacker, gränslös djurvän och min dotter. Fast egentligen heter hon Andrea!

    Önskar dig fin helg!

    Kramar i massor

    SvaraRadera
  5. Hej Hallå!!
    Själv tycker jag att en del av Odd Mollys kreationer är fina....men jag kanske passar in på beskrivningen:"Indiska för moderat tanter". Neej tror inte det..jag är en enkel tjej, uppfostrad i ett arbetarhem.... Förresten så är ju hela klädindustrin uppbyggd på samma sätt. Helst skall det vara dyra kläder, märkes...fast dom är tillverkade på samma ställe. (oftast)
    Jag köper kläder, både på Röda Korset, på min gamla arbetsplats under 20 år (Klädbutiken i Hemse) HM, NK, Lindex, mfl. Bara jag tycker det är fint o passar bra...så är det OK för mig.
    Kraam / gittan

    SvaraRadera