lördag 10 april 2010

Wetterstrands och MPs väl dolda agenda


Maria Wetterstrand säger: ”Krossa det socialdemokratiska maktmonopolet? Det är ju det vi håller på med!”
Tidskriften Fokus har publicerat en lång artikel om Maria Wetterstrand.
Artikeln byggde bland annat på fem längre intervjuer med henne och hade rubriken: ”Sahlins värsta vän.”
Hmmmmm.
Jag tycker Maria Wetterstrand gör sig bra i TV, eller som DN i en intervju frågade "hur känns det att vara snyggast i Riksdagen?".
Det stora problemet är att ingen granskar MPs politik, "Vi vill ha allt och vi vill ha det nu - nån annan får betala!"

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-04-10 17:48

    Underskatta ej MP! I Tyskland har dom gröna intagit samma nisch hos den vänsterliberala upplysta borgerligheten som F.D.P. lämnade i sticket på sin vandring till höger om CDU. I flera delstater ingår man i borgerliga regeringar, som även här i Sverige i den kommun och landsting jag bor i. Det finns en stor väljargrupp inom triangeln folkpartiets tynande vänsterliberala flygel - sossarna utan pampar och betong - MP's pragmatiska flygel som p g a folkpartiets högervandring och sossarnas formsvacka egentligen bara har MP kvar att rösta på. Och om det blir patt i höst med SD som tungan på vågen kan det vara bra om alliansen inte har bränt alla broar till MP med korkade tillmälen under valkampanjen!

    SvaraRadera
  2. Detta skriver Göran Skytte om i sin krönika i SVD idag. Kanonbra. Bra att du tar upp det här carina!

    Daisy

    SvaraRadera
  3. Hej Thorsten! Korkade tillmälen gäller åt båda hållen. MP valde att joina den rödgröna svenska röran och som sådana är de lika goda kålsupare som alliansen. Men, enig, MP bör inte underskattas alls.

    Hej Daisy, jag länkade till Görans krönika i mitt inlägg, jättebra!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-04-11 21:54

    Såg Björklund och Wetterstrand i Agenda nyss. Dom skulle nog komma överens ganska bra, egentligen!

    SvaraRadera
  5. Morrn Thorsten, såg också Agenda. Två starka politiker båda två. Tyckte Björklund tonat ner sig till en behaglig nivå och att debatten var saklig. Wetterstrand, jag förstår hennes popularitet, men hade det inte hänt något med hennes röstläge? Kände inte riktigt igen själva rösten?

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-04-12 08:07

    Rösten- så här års är många förkylda och sedan kann det varit något lurt med mikrofonen. FP och MP har i dialog en förmåga att förstärka varandras bra sidor, jag minns från den annars taskiga valkampen 1988 en diskussion i TV mellan Bengt Westerberg och Åsa Domeij som imponerande, trots att dom hade olika uppfattningar i många frågor höll dom en saklig och resonerande ton. Jag tror att debatter av denna stil, de myndigförklarar väljaren!

    SvaraRadera
  7. Ska vi ha ministrar i regeringen bara för att de ser bra ut och har tuttar???? Är det inte kompetens och själva politiken som ska vara avgörande?

    SvaraRadera