måndag 12 april 2010

Fjärden ligger blank som ett nybonat golv,


och jag sitter med en tonfisksallad och Zorroo troget på mina fötter. Inte en krusning, men desto mer krä-krä-krä- krä-kräääää, fjutt-fjutt-fjutt, qviddemill,qviddemill, SKRIIII-SKRIIII-SKRIIII-SKRIII, pji, pji-pji-pji, porl, porl, beppbeppbeppbepp, brrrrr-brrr-brrrrraaaa brrrrraaaaaa, flax, flax, pjuiiiii, pipipipipipi pipipipipi,, du-du-du-du-du, vågskvalp, och så svanarna som springer på vattnet och lyfter med enorma vingslag.
Zlatan hänger med Björn som idag är målare, varvsarbetare, elmek, byggmästare, försäljare, inköpare, fiskare och kärleksman, som snart längtar efter en drink i kvällssolen innan middagen.
Just nu ska han ta lillebåten ut och kasta lite med spöt, men först står han och plirar och ler från öra till öra,
- Vad vill du ha till middag ikväll?????????
Jag funderar, hmm, vad ska vi hitta på........?
Tills jag fattar - vi hade sparat en burk kräftor i frysen i stan, så det blir fest på Rågis ikväll!

3 kommentarer:

  1. Vilken fågelskådare som helst skulle bli avundsjuk på din fantastiska imitation av ejdrarna....
    Du verkar ha ett underbart liv därute på ön vid havet! Själv är jag nergrävd i den östgötska myllan, det blev påtagligt idag när jag rafsade löv i trädgården!
    Men vi festade också till lite....melon, parmaskina, ost och kex. Tyvärr var det röda slut, så det fick bli vitt...vad gör man inte?

    Ha det så jätteskönt!!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Morrn B-M, melon och skinka, mmmmmm.
    Tacksam att du så enkelt satte ejdrarna, du måste vara värsta fågelexperten!!!
    Kram C

    SvaraRadera
  3. Hahaha, jag har faktiskt en cd med fågelläten. Jag känner en fågelskådare. Som du vet ligger ju Väderstad göörnära Tåkern, den kända fågelsjön. Vi är där alltsomoftast!!
    Skulle förklara ett fågelläte för Christer (som han heter)han tittade oförstående på mej....ack ja, låta som en fögel (som en östgöte säger) är värre..
    /B-M

    SvaraRadera