lördag 10 april 2010

Det polska presidentplanet har kraschat i Ryssland.


Polens president Lech Kaczynskis har störtat.
– Alla uppgifter tyder på inga överlevande. Halva den nationalkonservativa politiska eliten är i princip utplånad och regeringen sitter i krismöte.
Tv och nyhetssajter uppdateras hela tiden och det är svårt att komma fram på telefon, nätet verkar överbelastat. I alla större katedraler hålls minnesmässor och tusentals strömmar till presidentpalatset. Stor sorg och chock i Polen efter beskedet.
Om planet verkligen gjorde fyra landningsförsök, och sen "over-rulade" flygledarna i tornet som avrådde från landning, då är detta gravt anmärkningsvärt. Säger jag.
Och undrar vad Putin som tilldelats rollen som haveriutredare i spcialkomissionen tänker?

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-04-10 18:38

    Ett hårt drabbat land, verkligen. Man förstår att dom har nationalsången: "Än är Polen ej förlorad", den inställningen behövs! Sedan är det underligt med en sådan gammal skorv som regeringsplan, så fattig är Polen inte längre att dom inte kunde ha bytt upp sig!

    SvaraRadera
  2. Absolut, ett expansivt land, Polen, det sägs att de kommit ur den globala finanskrisen bäst i EU.
    Visst borde de ha ett säkert flygplan, och framför allt inte flyga alla i samma plan.
    Men min misstanke är att olyckan nog får skyllas på mänskliga faktorn, eventuellt hierarkin. Mäktiga män ombord, kanske det påverkat piloterna?

    SvaraRadera
  3. Usch så fruktansvärt! Men hur i hela friden tänker dom? Att flyga så många potentater samtidigt? Så många i regeringsställning? Stackars Polen nu!! Och stackars alla anhöriga!
    En land i sorg!
    /B-M

    SvaraRadera