torsdag 25 mars 2010

Våffeldagen!


Chokladvåfflor med apelsinsallad och punschgrädde
Ingredienser
1 st våfflor, sats
100 g mörk choklad
1 dl strösocker

Apelsinsallad:
6 st apelsiner
3 dl rostade hasselnötter

Punschgrädde:
2 dl vispgrädde
3 msk punsch

Tillagning
Alla goda slut är söta – även när det kommer till våfflor! Här en chokladstinn våffla med frisk apelsinsallad och len punschgrädde – en självklar favorit!
1 Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken till en slät smet. Rör ut med resten av mjölken och vattnet.

2 Smält smöret och tillsätt därefter ner chokladen och sockret i det heta smöret. Rör om tills chokladen är smält. Låt svalna något och rör därefter ner i våffelsmeten. Låt smeten vila i minst 20 minuter.

3 Skär bort toppen och botten av apelsinerna. Skär bort skal genom att med en vass kniv skära längs med fruktköttet, från toppen av frukten till botten. Var noga med att skära bort all vit skalhinna. Skär ut fruktköttet mellan varje hinna, resultatet blir små hinnfria klyftor. Lägg alla dessa klyftor i en bunke.

4 Hacka hasselnötterna grovt och blanda med apelsinklyftorna.

5 Vispa upp grädde och punsch, ställ i kylskåp till servering.

6 Sätt ugnen på 50 grader. Grädda våfflorna och lägg därefter på galler i ugnen.

7 Servera ljumna tillsammans med apelsin- och hasselnötssallad och punschgrädde.

1 kommentar:

  1. Mums, TACK för receptet! Måste pröva det! Lägger sej säkert som bomull i magen!
    /B-M

    SvaraRadera