lördag 6 mars 2010

Miljöpartiets våta dröm


Miljöpartiet ökar hela tre procentenheter i Expressen/ Demoskops marsmätning och ligger nu på 10,6 procent. Man talar om Wetterstrandseffekten, det är den högsta nivån någonsin för MP i Demoskop. - Vi känner medvind, säger Maria Wetterstrand.

Men mätningen gjordes innan väljarna hade läst om Ruvaidaeffekten.
Miljöpartiet sticker nämlligen ut som det parti som vill förändra parkeringspolitiken mest. De vill införa parkeringsavgifter utanför tullarna och ta betalt för gatuparkering även nattetid.
– Det är konstigt att bilister står gratis på gatan på natten samtidigt som parkeringsgarage står tomma. Om det kostar pengar även på natten kommer fler bilister att välja garage, säger Miljöpartiets oppositionsråd Yvonne Ruwaida.

Ehhh, var finns de garagen...?


Det handlar om stora pengar, 2009 höjdes parkeringsavgifterna och p-böterna rejält. Nu visar siffrorna från trafikkontoret att Stockholms intäkter för att hyra ut gatumark och driva in p-böter ökade betydligt under 2009: från 469 miljoner till över 616 miljoner. Det motsvarar en uppgång med 31 procent. Intäkterna från p-böter ökade mest – från 170,5 till 264,3 miljoner, eller med 55 procent.

Javisst, Miljöpartiet jaga livet ur bilisterna, men tala om det för väljarna innan valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar