fredag 12 mars 2010

Expressen spär på spekulationen.

Expressen:
Johan Palmlöv, 28, och Gunnar Andersson, 31, träffades av svenska kulor som avlossades efter att den afghanske mördaren mejat ned dem, uppger två av varandra oberoende källor inom Försvarsmakten.
Enligt uppgifterna träffades de sannolikt av kulorna efter sin död och det kan handla om rena rikoschetter.
Expressen har varit i kontakt med Gunnar Anderssons far Sven Örnberg Andersson. Han berättar att han träffat flera av soldaterna som var med vid eldstriden och att de berättat om händelsen.
– De killar jag har pratat med om de här, det de sagt stämmer inte ihop med det här alls.
.
Inte heller Johan Palmlövs föräldrar tror att det kan ha gått till så.
– De ringde från Högkvarteret och sa att uppgifterna inte stämmer, säger hans pappa Mikael Palmlöv.
Föräldrarna har även pratat med soldaterna som var på plats.
– Jag har fått veta att det bara var tre svenskar som avlossade skott. Alla förnekar bestämt att det gick till så. Det är helt osannolikt.
– Jag har absolut ingen misstanke om att vare sig Gunnar eller Johan oavsiktligt eller medvetet träffades av svenskar. Tvärtom agerade soldaterna mycket professionellt. Men egentligen vill jag inte uttala mig innan utredningen är klar, säger Mikael Palmlöv.

4 kommentarer:

  1. Sådana här spekulationer kommer alltid när det hänt något. Båda dessa tidningar, spekulerade i, efter Michael Jacksons död, att han faktiskt levde..(visserligen flera tidningar än Expressen och AB, men dom hakade på...)
    Att det i Expressen står att dom träffades av egna kulor. Dom låter som om det är så! Hur kan dom veta så säkert? Sedan om man scrollar upp en bit på samma sida, står där att läsa "vilken kändis sa vad om sex?" "har du koll"? Vem bryr sej!!! Nivån för den här tidningen är lagd, hos mej i allafall.
    Och ABs trovärdighet är noll, dom gick ut med dagen efter den tragiska händelsen, med en intervju med "mannen som dödade svenskarna"! Där stod med feta bokstäver "Det var jag som dödade svenskarna" Han var ju redan död!!!!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. äsh jag vet. jag har legat i lumpen när det begav sej och vet att svenska soldater skuter som krattor speciellt i paniksittuationer i skarpt läge. svennar har helt enkelt inte någon träning i att hantera skarpa lägen i närstrid när det gäller att döda eller dö. på avstånd kan dom nog skuta en och annan förbistrosande kameldrivare men i närstrid när man ser döden i vitögat så är det en annan sak. helt klart blev dom skjutna av sina egna...tyvärr

    SvaraRadera
  3. Du anonyme..som legat i lumpen..(ja jösses vilken merit)..Vad hade ni för paniksituationer och"skarpa lägen" i lumpen på den tiden det begav sig??
    Du har nog missuppfattat det mesta verkar det som...gå in på ett annat forum. Egentligen skall sådana idiotiska inlägg som ditt bara negligeras... lär dig också att stava...och att underteckan med namn, men det kan man inte förvänta sig av fega skitstövlar...dom som sett "döden i vitögat"...ja jösses.. /Gittan

    SvaraRadera
  4. http://kyrkoherdenstankar.blogspot.com/

    Ännu en som tycker tidningar och TV borde skämmas!

    SvaraRadera