torsdag 18 februari 2010

Hur mycket ska en ond parkeringsvakt tåla?


I en nyligen avkunnad dom vid Malmö tingsrätt nekas en parkeringsvakt skadestånd trots att denna utsatts för såväl strypgrepp som grova verbala hot.
I domen anser rätten att parkeringsvakter måste ha "en större mental beredskap än andra yrkesgrupper för hot och andra angrepp".

Med anledning av domen kommer här en repris, som ska läsas med mycket glimt, och som inte har nånting med domen att göra.:
Imorse kom vi som vanligt till skogen med hundarna och upptäckte att parkeringsplatsen på skogsvägen hade krympit. Istället hade snöskottarna tyckt att det var ett bra ställe att lämpa de enorma snömassorna på.
Vi valde att ställa bilen i utkanten av parkeringen, där den definitivt inte kunde vara någon enda kotte till besvär.
Men, oj, oj, oj, vad vi misstog oss, ty bilen måste verkligen ha varit i vägen för
lapplisan.
En bot på 700:-
Lapplisor kan locka fram ryckningar i min högerkrok, jag får en väldig instinkt att bara tjoffa den i magen på den listige, ondsinte och världsfientlige bilistmobbaren.

Undrar, stod hon/han bakom ett träd och bara väntade på att förstöra dagen för alla?

Det slog mig att jag aldrig träffat en lapp-polis i något socialt sammanhang, aldrig hängt med nån, inget kalas, ingen fest, inte i jobbet, ingenstans.
Eller också ljuger de när de är ute bland människor, vågar inte avslöja att de har en hemlig sadistisk njutnings-last som går ut på att sätta dit människor.
Går de"under cover" privat och låtsas vara mänskliga och normala?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar