onsdag 3 februari 2010

Birgitta Ohlsson, det är ett BARN du har i magen!!!!


Det är en gåva och rikedom och den största lycka att få barn.
Det är inget självklart, inget enkelt utan är befäst med ett livslångt åtagande i form av kärlek, tid och engagemang.
Ju mer vi ger desto mer får vi tillbaka.
Tänkte på det när vi igår när vi tog oss lyxen av en vardagsmiddag tillsammans. Det blev en fantastisk kväll blandad av bilder och berättelser från missionen och soldatgemenskapen i Afghanistan, nya, stora intressanta arbetsuppgifter i Bryssel, den glamorösa och händelserika kändisvärlden, livet just nu, känslor och tankar i stort som smått.

Tänkte på Birgitta Ohlsson, FP, helt nyutnämnd EU minister och väldigt gravid med sin första baby.
-"Barnet är planerat och jag har en modern man." säger Ohlsson.
Man Kan Undra.
Att vara gravid och att föda fram ett barn, ett nytt litet liv, är den mest omtumlande käslostorm en kvinna kan uppleva, en massa förut obekanta hormoner invaderar din kropp vare sig du är hemma eller i Bryssel.
Jag, om nån, vet hur viktig pappans roll är och gratulerar alla dagens fäder som verkligen vill betyda nåt och spela en viktig roll för sina barn.

Men jag undrar vad som händer med kvinnor som Birgitta Ohlsson som inte har förstått nånting av storheten i detta.

1 kommentar:

  1. Jag såg inslaget (var det imorse?) och slogs, precis som du, av häpnad.Den stackars politikermänniskan pratade om sin bebis i magen utan någon som helst kärlek till det sköra och vackra livet. Som om det vore en accessoar. Min man är modern och man skall kunna kombinera politikerlivet med barn, precis som om det vore politiken och inte livet som var kärleken och glädjen i livet. Jag förfasas, vilken människosyn råder?????????

    SvaraRadera