tisdag 2 februari 2010

Ahltin lånar ut sig till att hjälpa familjen att söka en syndabock.


.DN har en helt faktastisk ledare idag "Den misstänkta barnläkaren, av kollegerna beskriven som erfaren, ja rent av en av de bästa, kommer in på sin lediga dag för att vara med när det barn hon tidigare haft mycket ansvar för är döende. Förloppet var längre och mer utdraget än vad någon räknat med. Men den lediga läkaren stannade de ungefär fem timmar det tog innan hjärtat slutade slå sedan respiratorn stängts av.Planeringen var i stort sett färdig när en undersökning visade att det knappt fanns någon frisk hjärnvävnad kvar. I samråd med föräldrarna beslutades att respiratorn skulle stängas av och att livet – och döden – skulle få ha sin gång.


Föräldraparet och en tillhörande stor familj är ömsom berömmande, ömsom kritisk.
En familj som berättar om en annan händelse för hela 15 år sedan då ett nyfött barn fick vård för sent och, enligt familjens uppgift, därför utvecklade en hjärnskada. Det fanns esedan dess ett missnöje med vården på Astrid Lindgren.


Åklagare inte har rätt enligt lagen att åtala om de inte tror på fällande dom. Ärendet har varit mycket långdraget och åklagarsidan ovillig att möta pressen.
Peter Claesson finns inte för att svara på några frågor."

Det här var det bästa som skrivits i denna osmakliga byk..
Att mista ett barn är den största sorgen.
I sin olycka har familjen hetsat varandra i sökandet efter en syndabock, vilket är primitivt. Men inte klokt.
Tyvärr så har Peter Ahltin sett sin chans att få övervintra ytterligare en tid på bekostnad av en skicklig yrkesman, läkaren.
Men vad gör man inte för en sekund till i rampljuset.
Så han har eldat på familjen och tjänar en massa pengar på det.
Ovärdigt och obehagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar