fredag 29 januari 2010

Nu ska jag säga vad jag tycker om Rapports inslag,


om den svenska missionen i Afghanistan.
INTE.
Det var det absolut mest osakliga, ointressanta och usla skitinslag jag sett.
Besviken.

Vad ville journalisten förmedla hem till svenska nyhetstittare?
Att en soldat står och gör high five med glada skrattande barn, skrattande barn och ännu flera skrattande barn i evighet? Och samtidigt lite försmädligt hävdar att ja, här ser vi ju att barnen tycker det är roligt att hälsa på er, men säger det nåt egentligen om vad afghanerna tycker om er närvaro?
Minns inte ordagrant, men min tanke var att varför inte visa nåt av allt det som vi läser om varje dag på FS18 bloggen?
Fokuserat och intensivt varjesekunds-säkerhetsarbete dag ut och dag in i veckor och månader.
Vilken tomtenisse till journalist.

2 kommentarer:

  1. Hej! Tänk att dom ÄNTLIGEN är på väg hem! Hääärligt!!...och att dom är hela o fina. Tänker på familjen i Norge.

    Såg också på rapports inslag och tänkte....har dom åkt så långt för att visa svenska folket detta??. Det finns ju massor att visa vad våra soldater gör där, Då kunde dom ha besökt anhörigdagen i stället och fått höra vad som händer. Det hade dessutom blivit billigare. Där fick vi info om Ulrikas arbete med skolor och ett projekt med kvinnor, där de får lära sig sy mmm.Hon hade tom. med sig alster som de gjort, jättefina tunikor, väskor mmmm. Prästens humanitära arbete ute i byarna, men framför allt säkerhetsarbetet. Jobbet med att lära afghansk polis o militär att försöka klara sig själva har gått framåt med stormsteg. De har ju under den korta tid FS18 varit där, själva desarmerat bomber och avstyrt beskjutning mmmm. under svenska soldaters beskydd. Ingenting av detta nämndes. Så nu får alla kritiker vatten på kvarnen och då får vi höra samma gamla visa att "svenska soldaters uppgift verkar vara att åka runt och klappa små barn på huvudet" Jäkla skiiit!!

    Trist att du inte blir bra i ditt öra, det är så jobbigt och nu när ni har tänkt o resa bort också. Hoppas verkligen det ordnar sig så att du kan få semester och sedan få gå tillbaka till jobbet.
    Kramar från Gittan/ Hälsa han med bössan ;-)

    SvaraRadera
  2. Tack ni båda! För jag tyckte inslaget var för kort och för dåligt! Som du säger Gittan, dom tror att svenska soldaters uppgift är att klappa barn på huvudet.
    Jag har inte mycket till övers för media över huvud taget! Vill man veta sanningen, får man banne mej ta reda på den själv och inte läsa tidningar, jävla blask!!
    Jag vet inte hur bra Försvarsmakten är på att få ut det dom gör i Afghanistan, kanske måste till en uppryckning där också. Men många i Sverige har en gammal tradition, att vara avogt inställda mot allt i kamoflagekläder...och det märks väldans bra i väldans många tidningar...
    /tycker B-M

    SvaraRadera