torsdag 7 januari 2010



Franskt regeringsparti vill ha förbud mot heltäckande slöjor - "ett angrepp på kvinnans värdighet". Frankrike formulerar stenhårda regler för klädsel på offentlig plats.
Det finns ett förslag om att kvinnor som bär burka eller niqab på offentlig plats i Frankrike kommer att tvingas böta 700 euro.

Visar det sig att burkan bärs på order av kvinnans make kan bötesbeloppet bli det dubbla.

2004 klubbade Frankrike, med fem miljoner muslimska invånare, igenom en lag som förbjuder burka i skolan.

2 kommentarer:

  1. jag kommer från Iran och är muslim , men burka har inte något med islam att göra. De som vill bära burka kan flytta till Iran eller vilket muslimsk land som dem vill. Sluta kalla svenskar för rasist. Så fort svnskar säger någonting stämplar ni de rasist. Vad ska ni kalla mig? Ni stämplar folket som har gett oss skydd och rätt att ha ett värdig liv för rasist? Vem har gett er rätt att säga vad ni vill? Ja..svenskar som ni kallar de för rasister. Skäms ni inte?

    Jasmin

    SvaraRadera
  2. MYCKET BRA!!! Burka handlar inte om Islam utan burka handlar enkom om kvinnoförtryck. Det är en vidrig företeelse och jag hoppas att det förbjuds i Sverige. Kom inte och säg att kvinnorna gör det av fri vilja, det gör dom inte. Dom tvingas av sina män och bröder. Läs En fri röst av Ayaan Hirsi Ali, en otroligt viktig bok.

    Idag av R

    SvaraRadera