lördag 9 januari 2010

alltiett-lördagsgott.


Parmesangratinerade bakpotatisskivor
Ingredienser
3 st bakpotatisar
1 msk olivolja
1 krm salt

2 st kycklingfiléer
1 tsk olivolja
3 st tomater
1 dl oliver, urkärnade svarta
1 st vitlöksklyfta, stor
0,5 dl timjan, färsk, hackad
1 krm salt
svartpeppar, från kvarn
1 dl parmesanost, nyriven

Tillbehör
1 st sallad

Tillagning
En god och enkel ”allt i ett”-rätt. Medan potatisskivorna är i ugnen förbereds allt som ska vara på.
1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta, borsta och skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Strö över salt. Baka mitt i ugnen 15–20 min tills potatisskivorna blivit mjuka.
2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i oljan på hög värme i en stekpanna 3–4 min tills kycklingen är helt genomstekt. Dela, gröp ur och skär tomaterna i små bitar. Hacka oliverna. Blanda alla ingredienser till toppingen utom parmesanosten.
3. Fördela toppingen på potatisen. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 3–4 min tills osten fått färg. Servera med sallad.

1 kommentar:

  1. Mmmm den ska vi prova! Kramar från Pernilla och Sebastian

    SvaraRadera