onsdag 23 december 2009


Valnötsmarsipan

40 bitar Ingredienser

400 g marsipan
4 påsar valnötskärnor, (à 50 g)
2 msk rom, mörk
150 g choklad, mörk (70 %)

Tillagning
Rostade valnötter får dra i rom och sedan blandas med den söta marsipanen.
1. Rosta 150 g valnötter i omgångar i en torr varm stekpanna. Blanda valnötter med rom. Låt nötterna dra i rommen ca 2 timmar. Låt rinna av och häll bort överbliven rom.
2. Arbeta in valnötterna hela i marsipanen. Dela marsipanen i 2 bitar. Forma till 2 rullar, 2 ½ cm i diameter. Skär rullarna i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt torka i rumstemperatur 2-3 timmar.
3. Dela chokladen i bitar. Smält den i vattenbad. Vänd marsipanbitarna i chokladen och lägg dem på ett galler med bakplåtspapper under för att droppa av.
4. Garnera varje bit med 1/2 valnöt innan chokladen stelnat. Låt stelna ca 1 timme i rumstemperatur. Förvara marsipanen i rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar