söndag 13 december 2009

En morgon med Lucia, tärnor och stjärngossar.

Imorse var det traditionsenlig lussemorgon hos oss. Björn stod i duschen och skrålade Gläns över sjö och strand och jag ilade runt iklädd morronrock och luciakrona. Det gäller att få frukosten framdukad och alla ljusen tända tills TVs Luciasändning börjar klockan sju.

I år var sändningen från Växjö och det var som det skulle vara, en glatt leende och vacker lucia, söta tärnor med lingonris, stjärngossar och mycket musik.
Björn och jag är alltid lite oroliga för att körledaren ska vara en musikfanatiker, som fått tuppjuck och velat konstnärligt förädla alla klassikerna. Men det var en hyfsat sansad körledare som endast syntes lätt till höger i bild, under utövandet av sitt körledarskap med hjälp av hela kroppen och ett livligt minspel.
Lite fnurr var det på Staffan var en stalledräng, tror t.o.m de lyckades få in en strof av Beatles Lucy in the sky with diamonds. Men det kan vi leva med eftersom jag hyser en speciell beundran för de modiga pubertetskillarna som taniga skrider in i vita linnen, finnar och fjunmustascher under pappstrutarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar