torsdag 1 oktober 2015

Presskonferens. En svettig Ygeman och skakig Regnér är stolta

över hur regeringen "upprätthåller ordningen i asylkaoset", och "följer situationen timme för timme."  Jag kan riktigt se hur fackpampen beordrat: Cover my ass!!

Lite regerings-aja-baja förstås, fy skäms på vinsthungriga Bert Karlsson-utsugare. Man ska titta på det.......2019 eller nåt. 

Fråga från journalist; I Finland ålderstestas ensamkommande, en av tre var inte barn, hur tänker regeringen där. Regnér: Vi hänvisar till migrationsverket. 

Observera kostnadstak existerar inte.

Och så , tack och lov, lite SD-politik, men tyvärr 
bara en spottstyver till FN och hjälp på plats! 

motpol: "Varje dag anländer hundratals människor med tåg till Stockholms central. Polisen finns på plats - det är en prioriterad uppgift för polisen just nu, vilket är den officiella förklaringen till att de nedprioriterar alla de 17 000 utvisningsärenden som ligger och väntar på att verkställas.Volontärer som ingen vet vilka de är tar emot anländande människor - som sedan försvinner. Det är inte klart om de vill söka asyl, vart de ska ta vägen eller vad planen är. Men att det finns pengar inblandade är knappast en vild gissning. Det är trots allt en viss skillnad mellan att dela ut mat och filtar och att fysiskt ta med folk till okänd plats.
Poliser på plats uppger att de är tlllsagda att inte ingripa.De står alltså och tittar på när flyktingsmuggling och brott mot utlänningslagen pågår mitt framför deras ögon. Det är en häpnadsväckande flathet. Myndigheterna har alltså ingen som helst aning om vilka människor som kommer till Sverige just nu."

6 kommentarer:

  1. Migga X...1297 asylsökningar igår samt 800 som inte hunnit registreras.. det blir 2097 per dag plus alla som aldrig vill bli registrerade... på årsbasis ca 765.500.
    Goodbye Sweden...welcome islam...!!
    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. På fd jobbet hade vi en favorit:

      "Det finns de som ser till att det händer
      Det finns de som ser vad som händer
      Det finns de som undrar vad som hänt?"

      Radera
    2. Grymt bra. Det är precis så det är, tack Arlav!

      Radera
  2. Från kvällens twitter: Ygeman: Risk för "enorma ekonomiska påfrestningar". Insändare: - Nått är fel i samhället när ja som Chilenare grannar från Senegal vänner från Bosnien o överallt säger samma sak, vad händer med SWE? Ni som hävdar "det löser sig", "vi klarar det", "vi har råd" etc. Exakt vad baserar ni det på, mer än känsla?

    SvaraRadera
  3. "enorma ekonomiska påfrestningar"

    Uttytt: Det kommer med dagens invällande att bli inihe-s dyrt för medborgarna och se till att gardera dig inför framtiden..

    SvaraRadera
  4. Vi vet inte vad det är för folk som vistas i vårt land!
    IS lurar runt hörnet!

    SvaraRadera