fredag 29 maj 2020

What a feeling!!!

EXPRESSEN.SE 29maj
Sifo: Förtroendet för regeringen dyker – även myndigheterna tappar
Förtroendet för regeringen backar över tio procentenheter, visar en ny undersökning från Sifo. Även stödet för Folkhälsomyndigheten har minskat. – Det är en signifikant nedgång för både myndigheter och regering, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo.

Nu ser Sifo för första gången en tydlig nedgång.
– Det har varit en exceptionell uppgång i förtroendet för regeringen under coronakrisen. Nu kommer ett tecken på att den här första fasen är över, där man sluter upp bakom ledarna. Det här är en ny signal – något är på väg att hända. Det finns också en tendens till att myndigheterna inte har samma förtroende som tidigare, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén.
I mätningen, som har genomförts mellan 21 och 27 maj, backar stödet för regeringen från 59 procent till 48 procent – ett tapp på elva procentenheter.

Länge rådde en slags borgfred i svensk politik, men Toivo Sjörén tror att den uppkomna debatten om äldreomsorg, höga dödstal, tester och Sveriges strategi har påverkat.

Även förtroendet för Folkhälsomyndigheter backar i den nya mätningen. Stödet för myndigheten landar på 70 procent, mot förra veckans 78 procent. Socialstyrelsens förtroendesiffror minskar också, från 47 procent till 40 procent. Liksom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som samlar 53 procent jämfört med förra veckans 58 procent."

Bästa kommentarerna från FB:

1. - "Det höll alltså i cirka två och en halv månad."
 2. "Det blir jobbigt 2022 när bussarna som ska ta kärnväljarna från ålderdomshemmen till vallokalerna får gå tomma."

3. "Vi behöver kanske inte oroa oss: De Nya Kärnväljarna, boende i lite andra områden, kommer säkert att få skjuts."

4. "Hut kanske ändå går hem? Hoppas."

5. "Folk är generösa med sitt förtroende, men det tycks dessbättre finnas en gräns för vad man står ut med."

6."Jag kommer att tänka på att regeringen ju drev igenom speciella befogenheter i Riksdagen, en möjlighet att förbigå Riksdagen för att snabbt införa åtgärder. Den möjligheten har man sen dess använt... till .... (trumvirvel) ... någon som vet?? Jag hör bara en debatt om vem som inte har gjort vad, och varför."

6 kommentarer:

  1. Med Lena och Stefan i förarsätet kan det bara gå åt h-e. Dom och myndigheterna borde inte ha mer stöd än vad miljöpartiet har.

    SvaraRadera
  2. Dårarnas paradis!!!!!

    SvaraRadera
  3. Kanske Corona blir en ögonöppnare för svenskarna vilken pajas-regering vi har? Nja, det vore nog för mycket att hoppas på .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svenska folket är djupt invaggat i tjockan, de varken ser eller hör, men kanske när hela omvärlden talar om för oss att vi åter är sämst på allt, att de kan vakna?

      Radera
  4. Så gick hoppets eufori i eftertankens kranka blekhet över. Jag tror att tappet till stor del beror på besvikelse. Man hade hoppats att regeringen slutligen skulle visa sig vara de folkhemsbyggare de en gång var (för nästan ett sekel sedan) men så blev det inte. Besvikelse är en mycket stark känsla. Vi får se om den håller sig kvar till valet 2022.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heja besvikelsen! Må den växa och växa och växa!

      Radera