torsdag 16 november 2017

Och så satte kändiseliten i halsen.

Och höll för öronen allt dom kunde. Fast hjärtanen stod och fladdrade viljelösa och vidöppna, med gnisslande gångjärn.



Andrea Nima Stenekvist, den 12 november:

-Låt mig förklara vad HEDERSFÖRTRYCK är, det är inte enbart kvinnoförtryck. Det är fysisk misshandel, psykisk misshandel, våldtäkt, barn våldtäkt, sexuellt ofredande, förolämpning, frihetsberövande, kidnappning, bortgifte. Det är otrygghet, osäkerhet, depression, självmord,skräck. Det är att frukta för sitt liv.

 Det är att någon som föds när det manliga könet får rätten att bestämma över dig, ditt öde, ditt liv och många gånger även din död. Det är att någon bestämt sig att kvinnor är inte värda ett skit och bör kontrolleras och får absolut inte bestämma över sitt liv. Det är att mannen få gå runt och vifta med testosteronet medan kvinnan ska vara oskuld. Dessa män lever på att kontrollera kvinnor, och nej de har inget annat för sig. 

Jag upplevt hedersförtryck, min mamma upplevt hedersförtryck och många andra flickor, tjejer och kvinnor jag känner lever än idag under hedersförtryck. Vi behöver inte åka till Saudiarabien för att rädda kvinnor från hedersförtryck, det finns gott om fall här i Sverige. Öppna ögonen och se dig omkring, i skolan, arbetsplatsen, stan, tågstationen, trappuppgången, lägenheten bredvid. 

Dessa flickor, tjejer och kvinnor finns överallt men hörs aldrig. Sluta blunda. Var deras röst. Var deras trygghet. Om folk vågar stå upp, vågar säga ifrån. Kommer vi att rädda liv. #hedersproblematik #metoo

4 kommentarer:

  1. Godmorgon, morgonstund har "Carinas ord" i mun.
    #Wetoo är med #hedersproblematik, mot hedersförtryck.
    #Wetoo är med #metoo, men @metoo har glömt #gällerallahsmän.
    Hashtagen och bokstaven h säger mer än tusen ord.
    Mässkalle, som är #WeAre

    SvaraRadera
  2. Metoo har fastnat som en väggalus på tidningarnas redaktioner.

    SvaraRadera
  3. Äntligen har profeten kommit. Som förr oväntat och i en manlig gestalt. Jag är frälst i min mansroll #WeAreMen. Läs och begrunda. Alexander är lysande, precis som Katarina alltid är.
    Mässkalle
    http://katerinamagasin.se/den-nya-mansrollen-del-2-alexander-bard-genusaktenskap-ar-rena-helvetet/

    SvaraRadera
  4. kloka damen2017-11-18 11:01

    Om muslimska kvinnor anslöt sig till metoo och berättade all skit dom varit med skulle det bli jordbävning.

    SvaraRadera