måndag 2 augusti 2021

2021. Genus- och Identitetsvärdegrundarna får hela IOC ner på knä.


IOC har i dessa ängsliga woketider släppt lite på sina regler, när det gäller protester och politiska demonstrationer under OS, men har kvar förbudet under själva prisceremonierna. 

USOPC har varit tydliga med att atleter under inga omständigheter skulle komma undan med ceremoniprotester på podiet.

Men under fotograferingen igår steg silvermedaljören i damernas löpning, Raven HULK Saunders, ner från podiet och formade ett kors med armarna som en del av kampen för homosexuellas rättigheter. 

Saunders varnade IOC för att "försöka sno hennes medalj" "

."Bara försök - och jag kommer att ila över gränsen, även om jag inte kan simma." 

Vad tror ni IOC gjorde mot atleten som bröt mot deras specifika regler? 

Rätt. Gick ner på knä för henne. Sån makt har massan nu.


Mycket bra av Pontus Tholin, Bulletin, utdrag: 

OS- Wokeism och identitetspolitik:

- Paradoxen är att ju mer någons genus och etnicitet betonas, desto mer reduceras individen till en symbol för ett konstlat kollektiv: ”In the center of the black and white image were Simone Biles and Gabby Douglas, two African-Americans, standing side-by-side with teammates Laurie Hernandez, a Latina; Aly Raisman, who is Jewish; and Madison Kocian, who is Catholic.

”I en två år gammal DN Sport-intervju – som formligen frossar i ytlig mångfald – pressades svenska idrottskvinnan Janogy, då 23, med frågor av typen ”Känner du att du kan bli en förebild för alla tjejer i Sverige med afrikanska rötter, eftersom du är den första som går hela vägen?” till det franka konstaterandet att ”Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag inte tänkt den tanken. Jag hade ingen aning om det innan någon berättade det.”

På sedvanligt förutsägbart vis skyller idrottsforskaren Cecilia Åkesdotter, doktorand vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm, nämnda fall av psykisk ohälsa primärt på ”en väldigt stark maskulin norm där det gäller att inte visa svaghet”.

Pressen att prestera på personlig nivå har kvinnor klarat i alla tider; vad som tillkommit med senaste årens allt aggressivare identitetspolitik är den milt sagt stolliga idén att ens prestationer ska representera en hel grupp – från en etnisk minoritet eller sexuell läggning till en hel religion, kontinent eller könstillhörighet.

5 kommentarer:

  1. Jag har varit idrottsintresserad i över 65 år. Är så infernaliskt less på aktivisterna som har kidnappat idrotten för politiska syften. Dom flesta av aktivisterna är inte intresserad av idrott, vill bara förstöra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om detta inte får ett slut kommer alla vanliga människor att tröttna. Och allt tas över av de som betraktar sig som viktigare och bättre än vi andra.

      Radera
    2. Själv har jag redan kastat in handduken, jag orkar inte med sånt här.

      Radera
    3. Vi är många. Vem vill se spektakel? Vi vill ha spänning, se de bästa tävla mot de bästa, hålla tummarna och engagera oss i vårt lands hjältar ( oavsett vem de är) , vi vill se när fantastiska människor överträffar sig själva. Inte höra kränkta, överkänsliga människor som gråter och lägger sina privata problem och politiska floskler på oss. Då kan vi lika gärna titta på mediokra SVT-nyheter eller Så mycket bättre, eller Stjärnorna på Slottet.

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera