torsdag 15 april 2021

Ann-Charlotte Marteus är 100% ärlig om C och MP, och myntar bevingade ord.

Anne-Charlotte Marteus, expressen, skriver idag begåvat om partierna som förlorat sina väljare och istället bildat toppstyrda sekter, något hon kalla för "Annie-kulter". Dagens godaste skratt fick i alla fall jag:

 - "Miljöpartiet har runt 10 000 medlemmar och är därmed jämnstort med Riksförbundet sällsynta diagnoser." 

Någon föreslog att det t.o.m kan vara samma personer.....

Marteus fortsätter:- "Vad händer med partier när de krymper? De blir förstås fattigare när medlemsavgifterna sinar. Det har partierna löst genom att bevilja sig själva väldiga statsbidrag. Vilket i sin tur gör att de kan strunta i att ragga medlemmar. 

Däremot kan de anställa en massa partifunktionärer och köpa tjänster av PR-byråer och liknande. Politiken professionaliseras, politiker blir en klass i en egen liten värld.

En del partiledningar – som Centerns och MP:s – är ju brinnande och stjärnögda helt på egen hand. Om det är ett tecken i tiden kommer det åtminstone inte att bli tråkigt i politiken. Men garanterat enerverande."

3 kommentarer:

  1. Från Marteus till Matteus:

    "Saliga äro de som äro fattiga i anden, ty dem hör himmelriket till." (Jag tolkar "fattig i anden" som svagbegåvad. ;-) )

    SvaraRadera
  2. Jag trodde att MP var större de har ju så många nollor. Turkiet strök flera nollor på sina sedlar. Kanske MP kunde ta efter med medlemsantal.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyskland 1923, Venezuela nyligen ( ständigt), Zimbawve etc.

      Radera