tisdag 19 januari 2021

L måste ta starkt avstånd från Björklunds hatpiskande anti-SD-politik.


Adam Cwejman, GP: - "Det är nu Liberalerna beslutar om de finns kvar efter 2022
 Antingen lyssnar L-politikerna på sina väljare eller så kan de ägna sig åt annat än politik.

Det är inte en slump att Liberalernas starkaste röstsiffror under efterkrigstiden (24,4 i valet 1952) sammanföll med att partiet var i opposition mot Socialdemokraterna.

Det är inte heller någon slump att samma partis lägst uppmätta opinionsstöd någonsin sammanfaller med att partiet gjort sig till stödparti åt en socialdemokratisk regering.

Liberalerna har alltid varit ett mitten-högerparti. Grundat på en ideologisk kompromiss mellan liberal ekonomisk politik och ett offentligt socialt ansvarstagande. Trots den synbara närheten till Socialdemokraterna har partiets väljare alltid uppfattat Liberalerna som en tydlig motkraft till just det partiet."


Mitt i prick-kommentar av B Haraldsson:

 -Kräftgången för L började på allvar under Björklund. Och han ska bära det största ansvaret för detta. Ett förblindad hat mot SD och mot dem som utryckte farhågor för Sveriges extrema migrationspolitik fick L (under Björklund) att sätta sig i knäet på S. Ett för L avgörande och historiskt misstag. Trots detta dras partiet med en röststark (ganska liten?) invandrarliberal falang. Detta faktum kommer troligen att bli undergången för L. Tyvärr. 

Utmärkt kommentar av Å Lindholm: 
-Sandlådepolitiker som Jan Jönsson et al. gör sig till nyttiga idioter för S genom att naivt ställa upp på den rent taktiska brunsmetningen av SD. Den som S hela tiden oförtröttligt stampar fram ur marken för att till varje pris hålla det borgliga blocket splittrat. De förmenta "SD-rötterna" kan ju för död och pina inte tillåtas multna bort utan måste vårdas ömt. 


1 kommentar: