tisdag 8 januari 2019

Staffanstorp går i täten för att försöka göra Sverige fantastiskt igen!

Det politiska styret i Staffanstorp vill slopa möjligheten att välja ett annat köttalternativ för den som inte äter gris som är normalt i svensk kultur. 

– "Initiativet är av ekonomiska skäl, vi tycker att det finns ett vegetariskt alternativ redan", säger utbildningsnämndens ordförande Åsa Ekstrand.

Kristina Sandberg Hrbinic har två söner i Staffanstorp som inte äter gris av religiösa skäl.

– "Jag tycker det är trist, de känner sig lite utpekade, initiativet sänder signaler om att alla inte är lika välkomna i Staffanstorp.– Man har inte toleransen för att folk har olika kulturer eller religioner."Nu planerar hennes söner, och några av de andra barnen, att protestera mot politikernas planer.


Att initiativet skulle sända signaler om att alla religioner inte är lika välkomna håller  inte Åsa Ekstrand med om.
– "Nej, det finns ju fler än muslimer som inte äter gris och beslutet gäller ju även dem. Och det vegetariska alternativet kan ju alla äta." 

Yes! Yes! Yes! Låt oss äntligen resa oss ur de ömkliga och fasansfulla kränkthetsåren, låt oss stå upp för det som är vi, det som är vårt gudabenådade Sverige.  Tack, Staffanstorp.

Om det som vi och vårt land representerar, gör att hitflyttade väljer att känna sig utpekade och ovälkomna så är det deras problem att jobba med. 

Inte vårt. 

Aldrig vårt.

3 kommentarer:

  1. Jag måste erkänna, mitt favoritfläskkött kommer från vår sydliga granne och historiska ärkefiende; "Den gode smag kommer ikke af sig selv".

    SvaraRadera
  2. Det rinner till! Dansk fläskesteg med spröd svål!!!!

    SvaraRadera
  3. Kotletter kryddade med chiliflakes och stekta i smör. Spröd svål har jag aldrig ätit, det var något nytt.

    SvaraRadera