måndag 5 februari 2018

Vad tror ni?

I metro

Helle Klein.
1. Vilken fråga tror du kommer bli hetast under valrörelsen och varför?– Tyvärr tycks det som om det blir mycket som kretsar kring oron – oron för kriminaliteten, oron för invandringen, oron för säkerhetsläget etc. Och risken är att det blir en tävlan i ”hårdare straff och mer militär”. Tryggheten är en viktig fråga men jag hoppas att den laddas med jämlikhet och framtidstro.
2. Kommer något parti åka ur riksdagen tror du, och i så fall vilket/vilka?– Ja, Kristdemokraterna som legat under 4-procentsspärren länge nu. Liberalerna lever farligt men jag tror de hankar sig kvar men de måste återfå sin socialliberala själ om de ska ha någon betydelse.
3. Vad tror du skulle kunna bli valets stora överraskning?– Att Feministiskt initiativ kommer in i riksdagen och att SD åker ur. Det förstnämnda är troligare än det sistnämnda.
4. Vilka tror du kommer styra landet efter årets val?– Ingen som helst aning eftersom det parlamentariska läget just nu verkar bli högst ovisst. Det bästa är om väljarna ger ett tydligt besked och gärna då ett tydligt rödgrönt sådant.

8 kommentarer:

 1. Hon är rädd för hårdare straff. Ja mildare straff kan det inte bli, i varje fall inte om det är en ickesvensk inblandad. Hon vill säkert ha ännu mer åldersrabatt och mängdrabatt. Hon vill ha jämlikhet. Hon tycker alltså att jag som pensionerad lärare ska tjäna lika mycket som riksdagspensionärer/eller EU-delegatpension. Det tackar jag för. Eller vad menar hon med jämlikhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Den socialistiska jämlikheten" innebär att alla ska ha lika dåligt.
   Undantaget det styrande etablissemanget, förstås..

   Radera
 2. Varför fråga en så förutsägbar människa. Vad är nyhetsvärdet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får de svar man förväntar och önskat sig. De agerar som nyttiga idioter.
   Att dessa som svarat (och de som frågat?)inte heller lever i vår värld är ju klart.

   Radera
 3. Helle Klein är en röd svulst som dyker upp stup i kvarten.
  Tillika en besserwisser.
  Mmm

  SvaraRadera
 4. Jag råkade titta i Karmas anteckningsbok och där stod Helle Klein noterad.

  SvaraRadera
 5. Får rysningar bara av att se henne på bild.

  SvaraRadera