fredag 16 februari 2018

Vad kallas ett sånt land och en sån regering?Politikfakta: - Ulfs Facebookkonto stängdes ner och han kallades till polisförhör där det endast stod ”misstänkt i en pågående utredning av brott”. Väl på plats frågar förhörsledaren: ”Vad tycker du om ett mångkulturellt samhälle”? Ulf vägrade svara eftersom han förstod att hans svar skulle misstolkas. Det visade sig att hela polisförhöret handlade om att Ulf skrivit ett Facebookinlägg där han beskrev islamiseringen av Sverige som ett problem. Han fick veta att han anklagades för ”hets mot folkgrupp”. 

Men Ulf vägrade att ge med sig. Han vägrade även alternativet att få ett föreläggande dvs. betala böter och erkänna att han har ”fel åsikt”. Nu vill han ta ärendet högre i rättsprocessen eftersom han menar att det finns fakta som stödjer det han skrev i Facebookinlägget. ”Jag står för att islam är ett allvarligt hot mot vårt samhälle. Och jag menar vartenda ord!”, skriver Ulf i ett nytt inlägg som fått stor spridning..

NN på FB:  Beviset på en demokraturs påverkan på individen... Utåt en demokrati.... inåt en diktatur där din åsikt kan bestraffas genom social utfrysning, offentlig skampåle i media karriärstopp eller hot om konakt med din arbetsgivare och i vissa fall avsked...

NN2.  Exakt så. Det var vardagsmat i de f.d. sovjetiska satellitländer. Folk kunde få påhälsning av polisen närsomhelst, och grannar satte dit oliktänkande. Så antagligen har Katerina Janouch och jag - och egentligen alla som har antingen upplevt det eller hört berättas från sina familjer och gamla vänner; bokstavligt "gamla": det har ju gått en lång tid nu. Jämför med Sverige som det var innan tankepolis och åsiktscensur började. Visst var Sverige ett underbart land? Ett himmelrike?

3 kommentarer:

  1. Det verkar som att "hets mot folkgrupp" kom till just för att underlätta att genomföra omvandlingen av Sverige till ett kalifat. Läser just nu en intressant bok "Inte bara spioner....Stasi-infiltration av Sverige under kalla kriget". I DDR kunde man åtalas för "fientlig hets". Vilken enormt arbete (och kostnad) som DDR la ner på att kontrollera sin befolkning. Och andra länder, inklusive Sverige. Men en Stasi-officer sa att svenska politiker, tjänstemän, kulturfolk, media med flera var så vänligt inställda till DDR, så dom fick den informationen dom ville ha gratis.

    SvaraRadera
  2. Ulf är en av mina FB-vänner sedan många år och jag känner honom som en rak och ärlig man som enbart säger sådan han kan stå för. Han har integritet och har vid ett flertal tillfällen starkt kritiserat inlägg där personen som skrivit har använt nedsättande epitet eller falska uppgifter om någon eller en inträffad händelse.
    Vad som än händer så kommer jag att stödja Ulf och om hans döms och får böter så kommer jag att bidra till att dessa blir betalda.
    Vi behöver människor som du Carina och som Ulf i vår kamp om Sverige.

    SvaraRadera