tisdag 27 februari 2018

Hela svenska folket bör stå bakom Ida Drougge.


Ida Drougge
18 april röstar riksdagen om tjänstemannaansvar!
Ansvarsutkrävande kan vara ruskigt svårt. Inte mindre viktigt.
Som statlig eller kommunal tjänsteman har man makt och ansvar på ett alldeles särskilt sätt. Man jobbar i demokratins namn och de resurser man brukar är INTE insamlade med frivillighet som grund. När man utövar makt med hänvisning till lagen, är det därför extra allvarligt om man inte själv följer samma lag i sitt jobb.
Att jobba med politiken som uppdragsgivare är inte heller alltid särskilt enkelt. Många gånger ställs krav som det inte går att leva upp till, som helt enkelt inte är görbart inom lagens gränser. Som tjänsteman behöver man då stå upp för det som gäller. Ett riktigt tjänstemannaansvar i lag skulle ge bra med råg i ryggen i den positionen. Det skulle stärka ämbetet och premiera kunskap, ordning och reda.
För oss som inte vill ha politisk klåfingrighet, är tjänstemannaansvar extra viktigt. En politiker går att avsätta vid val. Den maktbalansen finns inte gentemot högt uppsatta tjänstemän.
Sedan jag valdes in i riksdagen 2014 har jag med detta bakhuvudet motionerat om och arbetat för tjänstemannaansvar. Under mandatperioden har jag allt för många gånger också fått rätt. Helikopteraffärerna hos Sjöfartsverket, säkerhetskrisen hos transportstyrelsen, höga konsultnotor utan underlag på Karolinska sjukhuset, Försvarets upphandling av Helikopter 14, Försäkringskassans felaktiga utbetalningar och finansiering av terrorresor - bara för att nämna några.
I höstas uppnådde jag slutligen flera delmål:
 Min rapport till Moderaternas partiledning, om slöseri med skattepengar, publicerades.
 Moderaternas arbetstämma ställde sig bakom mitt förslag om tjänstemannaansvar.
 Alliansen lämnade in ett gemensamt förslag i riksdagen om att införa tjänstemannaansvar.
❗️Nu den 18 april kommer riksdagen rösta om förslaget. Det är upp till bevis! Alla vi som jobbat för detta, vi måste visa hur många vi är och hur viktigt ett riktigt tjänstemannaansvar är för Sverige!
Så skriv, dela, gilla och kommentera som aldrig förr! Låt varenda politiker, oavsett partifärg, förstå hur viktigt det är med ansvar och med ansvarsutkrävande! ♥️

4 kommentarer:

 1. Kommer troligtvis att rinna ut i sanden då det kan påverka sossarnas älskade korruptionen.

  SvaraRadera
 2. Ida är lysande. Kan bara hoppas att hon får vara kvar på valbar plats, annars sätt henne på ett SD mandat.
  Mässkalle

  SvaraRadera
 3. Det är alldeles för tyst om detta, mystiskt. Nä självklart.

  SvaraRadera