tisdag 16 januari 2018

Sakine Madon gör pulver av Schymans bluff.


Feministiskt initiativ har varit allt för politiskt ängsliga och har länge anklagats för att blunda för hedersvåld, att acceptera pedofili och ursäkta medeltida normer.

-"Men det är fel – våra satsningar mot hedersproblemen överskrider alla andra partiers", agiterar Gudrun Schyman i expressen.

Läs hela Sakine Madon i VLT:  - Skämtar du med oss, Gudrun Schyman?
Feministiskt initiativ har svikit hedersförtryckta.

Rubriken "Fi har den hårdaste linjen mot hedersvåld" når mig och det är Gudrun Schyman och Feministiskt initiativ som undertecknat artikeln. Är det ett dåligt skämt, var min första tanke.
Men Schyman är fullt allvarlig. Hon slår ifrån sig kritiken från Liberalernas Lotta Edholm som i en text har kritiserat Fi i "hedersfrågan".
Sanningen är att Schyman och hennes parti har svikit, blundat - och motverkat personer som lyft problemen med hedersförtrycket.

---------------Hur det är möjligt att Gudrun Schyman som feminist förespråkar könsseparata badtider - med religiösa och kulturella motiv - för barn? Hur kommer det sig att det plötsligt inte är viktigt att värna alla flickors rätt att slippa könsroller? Skulle du kalla könsseparation av etniskt svenska barn för en ”investering”, Schyman? Hur ska du och ditt parti någonsin kunna bekämpa hedersförtrycket, när ni försvarar just förlegade hederskulturella värderingar som att pojkar och flickor ska hållas åtskilda från låga åldrar?
Det är att gå förtryckets och bakåtsträvande religiösa önskemål till mötes. 

Jag säger äntligen tvingas Schyman bekänna färg i en fråga där hon och Fi skamligt bakåtsträvat och katastrofalt misslyckats, bra Sakine och Lotta Edholm.

4 kommentarer:

  1. Bekänna färg?
    En dylik?
    Inte på kartan.
    Dessvärre!
    JJ

    SvaraRadera
  2. Personligen tycker jag att man kan hälla tillbaka Gudrun Schyman på flaska och exportera henne till Saudiarabien.

    SvaraRadera
  3. FIS partiet är ett FIS parti.
    Bör omgående spolas ner på dass!
    September 2018

    SvaraRadera
  4. En kommunist är tillåten att ljuga! Och gör det också.
    De har sin egen taqyiia. Likt ett par andra grupper..

    SvaraRadera