tisdag 23 januari 2018

Regeringen i Washington stängde ner på grund av osämja.

 Kompromissa - och handla ansvarsfullt -  eller slå igen?

Igenbomningen av regeringen representerar allt som de flesta sunda människor hatar med Washington DC - det dysfunktionella, polariseringen, och avståndet mellan de politiska ledarna och de människor vars liv är beroende av en fungerande regering. En regering kan ju inte bara DÖ.

Senatens minoritetsledare, Chuck Schumer, fick dock igenom en temporär deal för att kunna öppna regeringen i måndags igen, efter att  först ha lovat att tillåta en röst för att skydda  de illegala unga invandrarna i landet, oftast kallade "dreamers". 


Demokraterna säger nu stolt att "de gjorde det enda rätta, tog sitt ansvar och öppnade regeringen igen", men glömmer mycket gärna bort att de först gjorde det enda orätta och oförlåtliga, nämligen stängde ner regeringen. 

Och allt detta för att skydda illegala invandrare från den amerikanska lagen. 

Jag tror att det förräderiet kan bli minst lika svårt att komma över i USA, som förräderiet DÖ i Sverige.


3 kommentarer:

  1. Donald Trump kämpar, med viss framgång, mot den Djupa Staten för att få bort den skuggregering som i verkligheten styrt USA, bakom en massa presidenter. Jacob Rothschild lär ha sagt att NWO största och farligaste motståndare är just Donald Trump och att han mycket väl kan krossa NWO:s drömmar.

    SvaraRadera
  2. Dessvärre finns risken att han röner samma öde som John F Kennedy. Kennedy höll ett tal där han lovade att avslöja NWO och den djupa staten och eliminera dem ur verksamheten. Strax efter det talet blev han som bekant mördad i Dallas Texas.
    Trump har en mycket stor säkerhetsstyrka som skydd och har stenhårda säkerhetsrutiner och kanske inte kan tagas av daga på något enkelt sätt.

    SvaraRadera