måndag 22 januari 2018

Det alldeles uppenbara så genialt beskrivet så att alla borde kunna begripa.


Utdrag ur Patrik Engellaus analys

- "Liksom solkungen Ludvig XIV av Frankrike anser de( -politikerna-) i stället att ”staten, det är vi”. 

Leif Östling fick avgå som ordförande i Svenskt Näringsliv efter att han offentligt frågat vad han egentligen fick för sina skattepengar. Det som retade var inte frågan i sig, utan Östlings förmätenhet. Han trodde har var någon. Det är majestätsbrott.

Två grupper faller utanför det kaxiga påståendet ovan. För att beskriva måste jag påminna om laguppställningen i den pågående matchen om Sverige. På ena sidan står det regerande laget som består av politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet plus deras klienter. 

På andra sidan står mitt gäng, som är den nettoskattebetalande oppositionen av medelklassare.

Det som stör analysen är förekomsten av ett antal medelklassare, i huvudsak unga kvinnor, som borde fatta att de tillhör oppositionen men ändå hejar på det regerande laget. Dessa är vad Lenin kallade ”nyttiga idioter”, således personer som inte fattar vad som är bra för dem själva och därför aningslöst hjälper sina motståndare. 

Här finns svenska fjortisar som älskar isbjörnar och ensamkommande flyktingbarn och därför går med i Greenpeace och Refugees Welcome och sedan blir antastade i skolan, dock ej av isbjörnar, nota bene. (OK, kanske fördomsfull observation, men inte så förskräckligt.)

Det finns också en stor grupp, de munkavlebelagda dissidenterna, som jobbar inom eller i närheten av det välfärdsindustriella komplexet men tycker som jag. Dem beklagar jag. De törs inte säga vad de tycker av rädsla för att förlora avancemangsmöjligheter, lugnet på arbetsplatsen och kanske till och med jobbet. Ibland är de till och med rädda för sinaegna fjortisdöttrar. 

De är många. De är viktiga. Om dessa vågade ta bladet från munnen skulle Sverige vända. De är ungefär som alla förnuftiga och rättänkande men tysta människor i Sovjetunionen eller DDR.

Min tes är alltså att de som förfäktar PK-idéer på det hela taget får sitt uppehälle av staten – utom då fjortisarna och Dagens Nyheter – medan de som opponerar får betala ur egen ficka samt med gratisarbete."

6 kommentarer:

  1. Så bra beskrivet Carina. Tiger ofta för ättens frid men ibland slinter tungan även där. Straffet kan bli stenhårt och göra mig sömnlös. Tidens tand kommer att visa sanningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sveriges unga är förvridna. Så, så sorgligt.

      Radera
  2. Leif Östling en skicklig,kompetent ordförande i Svenskt Näringsliv,
    blir avsatt pga att han talar klarspråk!?
    Sverige har en dum,okunnig,inkompetent statsminister,som ljuger hela tiden.
    Han sitter kvar!
    Hallå 87an,vakna!!
    Mmm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ljug o tig om landet kaputt.
      Tala sanning, körd för all framtid.

      Leif Östling ska ha beröm för sitt mod och dessutom går stor del av hans skattekronor till
      utfattiga nysvenskar.

      Sverige har fått nog av inkompetenta politiker.

      Radera
  3. Vill premiera Patrik Engellau för hans kurage och tapperhet.
    Svensson

    SvaraRadera
  4. Detta är betalningen,för den svenska modellen av indoktrinering av våra barn från första år,på Dagis fram till sista skoldagen !

    SvaraRadera