torsdag 13 juli 2017

Deras livsstil - vår undergång. Statsminister Löfvén, det är detta du ska försvara inför väljarna 2018.

Från FB: BOSTAD, HYRA OCH FÖRSÖRJNINGSSTÖD

Med risk för att verka tjatig delger jag ett typfall. Hämtat från min verklighet på jobbet. Jag bryter ingen sekretess. En familj kom till kommunen i december 2016 efter erhållet PUT. Ursprungsland Somalia. Mamma, pappa och 5 tonårsbarn. Kommunen ordnade en lägenhet åt dem, hyra 8 000 kr. Kvinnan är 66 år gammal, maken 56 år. Båda står som vårdnadshavare till barnen varav det yngsta är 13 år. Jag vet inte hur MV har resonerat i det här fallet, om de anser att det är hennes biologiska barn som hon fick vid 53 års ålder och varje år innan dess. Det är precis ett år i åldersskillnad mellan alla barnen. Det kan också vara makens barn enbart. Eller så är ingen av dem föräldrar till barnen. Ingen vet. Nu har kvinnan erhållit äldreförsörjningsstöd om 7 695 kr i månaden. Hon får inte bostadstillägg, äldreförsörjningsstödet ger inte rätt till något sådant. Detta får hon alltså efter ett halvår i landet, utan att ha jobbat så mycket som en kvart här. Än mindre betalat någon skatt. Jag kan förstås inte låta bli att göra jämförelser med vad någon som jobbat i ett låglöneyrke och blir fattigpensionär får i pension.


35 000 KRONOR I BIDRAG VARJE MÅNADDen 56-årige maken går och läser SFI. Hans etableringsersättning har inte riktigt kommit igång ännu så de får fortfarande kompletterande socialbidrag. Han har möjlighet att söka allsköns tillägg till sin etableringsersättning samt bostadsbidrag så de blir kanske ”självförsörjande” på andra bidrag än kommunens socialbidrag framöver. Men skattemedel som skattemedel hur som helst. Hur hög är chansen för att han kommer att bli en ”pensionsräddare”? Noll, törs jag säga. Han kommer att gå på bidrag i nio år till och sedan får även han äldreförsörjningsstöd. Kommer då deras barn att rädda vår välfärd? Kanske, kanske inte. Men att komma hit som tonåring och hämta in alla förlorade utbildningsår och språket är svårt. För att inte säga omöjligt. Den summa som den här familjen behöver varje månad för att gå runt var i juni 34 790 kr. Den kan variera något beroende på hur många läkarbesök de gjort och hur mycket medicin de köpt.

TANDVÅRD FÖR 30 000 KRONORBåda har givetvis inkommit med kostnadsförslag på tandvård om 27 000 kr till 29 000 kr. Den ena av dem har så mycket karies att samtliga tänder i ena käken måste dras ut och ersättas av en protes. Detta bedöms som nödvändig tandvård så det måste vi betala. Efter statliga subventioner blir kostnaden för patienten, alltså kommunen, lite drygt 9 000 kr. Resten täcks av statliga subventioner. Skattemedel alltihop. Med senaste ansökan följde ett kostnadsförslag på glasögon för mannen om 2 100 kr. Han har kraftigt nedsatt syn enligt intyg från optiker. Det godkänner vi. Jag vill poängtera att jag absolut inte hyser något agg mot denna familj. Vad jag däremot tycker om våra politiker som anser att dessa bidragsnivåer är rimligt och rätt lämpar sig inte i skrift.


YLVA JOHANSSON OCH ANNIKA STRANDHÄLLVår arbetsmarknadsminister Ylva Johansson yrar fortfarande på om att de kommer i arbete efter två år. Bimbominister Annika Strandhäll jublar på twitter över att vi nu är 10 miljoner invånare i landet och att välfärden därmed är tryggad. Den politiska idiotin vet inga gränser…Detta kvalificerade vansinne har pågått i mer än 30 år, och det bara fortsätter i accelererande takt. Jag lovar, undergången för kommunerna är nära när alla från 2015 lämpas över från staten till socialtjänsten. 

Men nu är det fredag, hörni! Häll upp en stark grogg och ha en trevlig helg! Se om ert eget hus och planera framåt för den egna klanen. Kram på er alla! ??Gör din plikt kräv din rätt. Var det inte så herr Löfven sa. Tydligen så gäller det inte invandrare som numera är 1 klassens medborgare i Sverige.”

4 kommentarer:

 1. Jag är pensionär och har inte råd att gå till tandläkaren.
  Jag är 40-talist. När vi var små fick vi en sked flytande järnmedicin vid läggdags. Efter tvätt och tandrengöring. Detta orsakade enorma hål och tandskador. Då fick vi laga och fylla tänderna med amalgam! Vad händer nu? Jo amalgamet ramlar ur och orsakar enorma skador!
  Har vi råd att laga detta, att i många fall byta ut tänderna?
  Nej. Staten vill ha enorma summor för att laga det staten ställt till med i våra munnar!
  Anna

  SvaraRadera
 2. Som f d kanslisansvarig för ett svenskt pensionärsdistrikt fick jag ofta samtala med pensionärer som undrade vad deras organisation gjorde för att tillvarata deras intressen? De hade märkt hur oerhört generöst kommunen tog emot de nyanlända, som från första dagen flyttade in i en nyrenoverad bostad fullt möblerad med allt som kunde behövas. Hade de många barn såg man till att slå ihop två lägenheter så alla barn fick var sitt rum.
  Som arbetande hade han och hans fru aldrig haft råd med något sådant! Utan ville man ha något fick man jobba, spara och samla ihop till det man ville ha eller behövde.
  En dag ringde en av våra fattigpensionärer. Han var så ledsen, för han hade pga. tandlossning förlorat de flesta av sina tänder och kunde inte längre tugga utan bara äta mjuk och flytande föda. Att gå till tandläkaren var det bara inte frågan om!
  En dag blev han inbjuden på kaffe till en nyanländ familj från Mellanöstern och när han kom in i deras lägenhet slogs han av förvåning över hur välinredd den var med nya möbler och annan inredning och ingen av dem hade någonsin arbetat en enda dag eller betalat ett enda öre i skatt. Han frågade, så hur hade de haft råd med allt detta? Var de kanske förmögna redan när de anlände?
  När kvinnan satte fram ett kakfat tackade vår tandlöse medlem avvärjande, för han kunde inte tugga och pekade på sin tomma mun.
  Då lutade sig den nyanlända kvinna fram och pickade på sina vita skinande tänder och sa på kraftigt bruten svenska:
  "- Socialen betala! Socialen betala 80 000! Do gå till socialen få ny fina tand!"
  Då förstod han hur snett och orättvist politikerna prioriterar våra gemensamma tillgångar. Om han skulle gå till tandläkaren skulle han inte ha råd att sätta mat på bordet på flera månader. Han skulle heller inte ha råd att lösa ut sin hjärtmedicin, inte ha råd med busskortet, inte skaffa nya vinterskor eller andra varma kläder som han så väl behövde!
  Vad säger man till en sådan trogen gammal svensk, som har jobbat och slitit ett helt yrkesliv, som lojalt betalat sina skatter och sociala avgifter, som aldrig varit Sverige till belastning och nu blir så oerhört och upprörande sviken av de politiker, som han varit med om att i fria val rösta för att de skulle ta ansvar för hans land?
  Jag mår illa när jag får höra detta! Mitt hjärta blöder för alla de svenskar som nu får betala för den svenska ansvarslösa gåvopolitiken till människor som själva valt att resa hit och påstå att de skulle vara på "flykt", men bara kommit hit för att förbättra sina egna liv - på vår bekostnad.
  Äldreförsörjningsstöd? Ja, finns det något för oss svenskar som är skattebefriat? ICKE! Men för de nyanlända är det mesta av våra social sjuk- och trygghetssystem gratis. Även Äldreförsörjningsstödet, som ger ett bostadsbidrag som är vida mer generöst än vad en svensk kan få. Så visst - det sker en upprörande diskriminering av våra egna.

  SvaraRadera
 3. Själv är jag nu ålderspensionär och har drabbats av tandlossning vilket är ganska så smärtsamt. Jag frågade vad det skulle kosta att sätta in en ny tand där tandläkaren just dragit ut en?
  Han svarade, att bara en (1) titanskruv kostade 8 000 kr och sedan kom protesen som skulle sättas på titanskruven - så det blev inte billigt! Troligen mellan 16 - 18 000 kr!
  Jag själv ingår nu bland EU:s fattigpensionärer trots att jag jobbat sedan jag var 16 år och har nu heller inte råd att ersätta en enda av mina förlorade tänder och det beror inte på dålig munhygien! Det är vissa som genetiskt blir drabbade av tandlossning och inget som det går att göra något åt. Jag är en av dem, liksom den gamle mannen jag berättade om innan.

  SvaraRadera
 4. Varför drar man inte in bidragen för alla kriminella parasiter varefter man uppmanar dem att börja sanera varandra. Inga fler skattehöjningar för arbetande och pensionärer som arbetat i kanske över 40 år! Arbetsläger och Soppkö räcker.

  SvaraRadera