torsdag 20 juli 2017

Brian Holm - en riktig Man - är min nya stora idol när det kommer till klarspråk.

Debatten om huruvida s.k podieflickor vid professionell cykling är sexistisk eller ej, har länge ältats. Men i början av året valde Australien och Norge, som de första länderna, att helt at droppa den gamla traditionen. Och det initiativet från grannarna i norr är den danske Quick-Step Floors-sportdirektör, Brian Holm, milt sagt inte lycklig med.

»Självklart är det Norges fel att podieflickorna försvinner. Det var dom som satte igång allt. Det var dom, som plötsligt tyckte att det är sexistiskt att "ställa ut" kvinnor, säger Brian Holm. Den 54-årige Brian Holm ser podieflickorna som en tradition på samma sätt  som champagnen när det ska firas cykeltriumfer.
»Norge är som en saudiarabisk oljestat, där kvinnor inte får sticka ut. De ska ha burka på. Skal vi ta bort champagnen på podiet också - det är ju alkohol? Nej, jag är inte glad. Nordmännen är ena riktiga skitstövlar« 

-"Inte ens svenskarna kunde ha hittat på detta, och är det nån som är idioter så är det svenskarna. Dom har inte ens cykellopp."

9 kommentarer:

 1. Så intressant att du tycker att det är OK att kvinnor skall vara objekt utan att ha genomfört en prestation (utom att sminka sig)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara kvinna är inte att vara ett objekt. Bara i din sjuka genusvärld. Att vara kvinna är underbart, om vi bara får leva som vi vill i fred och frihet. Och däri ingår att av fri vilja fira cyklister efter en lång kämpainsats, inget tvång, inte som det numera görs dagligen i Sverige, tvingas in i religionsförtryck, eller utsättas för sexuella brott av kulturskäl. Din genomkorkade kommentar får stå kvar den här gången, du sätter betyg på dig själv!

   Radera
  2. Dessutom gör drt mig ursinnig att du anonym tycks anse att det är OK om kvinnor betraktas som objekt bara dom "grnomfört en prestation" . Grrrr.

   Radera
  3. Anonym förnekar sig inte. Idiotin personifierad, om jag uttrycker mig milt.

   Radera
  4. Ja du Carina. Du har svårt att förstå vad jag skriver. Du betraktar Brian Holm som "en riktig Man" när han blir upprörd över att podieflickorna försvinner. Det visar på en sexistisk uppfattning vilket jag inte instämmer i. Han verkar bara ute efter att få titta på dem och jag uppfattar det som att han betraktar kvinnor som objekt.

   Radera
  5. Det är många som har svårt att förstå vad du skriver. Carina-Fina är en väldigt fin kvinna/människa.

   Radera
  6. Tack för fina ord, Jawelin❤️ Till anonym, du drar tvångsmässigt negativa slutsatser, jag uppfattar att Bgian Holm bara tycker att det är för sorgligt att genusmaffian ska in och peta i precis allt. Det är helt sjukt att kvinnor inte får vara kvinnor och män inte män. Så länge inget tvång är involverat bör varje människa få bestämma själv över sitt kön utan att nån liten självutnämnd åsiktspolis ska döma vem som är objekt eller inte. Gå din väg! Hitta nån som tycker som du, det finns massor. Ajö.

   Radera
 2. Anonym:
  Vad lider du av för sjukdom ? Beklagar dig att ingen bättring tycks ske,trots alla dessa år som du jämt dyker upp med ditt dravel...Har du provat på att skaka om huvudet rejält ?

  SvaraRadera
 3. Herregu vem är denne Anonym? Kan han inte söka sig till någon annan blogg? Verkar vara en riktig uppviglare som har svårigheter att förstå sammanhang.

  SvaraRadera