onsdag 21 juni 2017

Tjeckiska Republikens President Vaclav Klaus är allt vi européer behöver.

Tusen tusen tack, Mässkalle! Jag blir tårögd, jag är full av beundran, och faktiskt så avundsjuk (nåt jag annars aldrig är) på medborgarna i Vaclav Klaus land. Denne nationalekonom och tidigare finansminister har patos och ett historiskt ansvar som han vårdar ömt till båtnad för alla. Utom EU. 

Det går inte att nämna vår statsminister vid namn i samma blogginlägg som Vaclav Klaus´deklaration till EU, vår statsminister är bara en lakej och ynklig medlöpare, en förnedring. 


President Vaclav Klaus till EU, fritt översatt av mig.

"1. Vi – som en principfråga och faktiskt väldigt resolut - protesterar mot EUs beslut att vidta bestraffande kränkningar mot Tjeckiska Republiken, i samband med vårt lands vägran att motta migranter på basis av de EU-dikterade kvoten. Vi protesterar mot avsikten att tukta oss och betvinga oss till lydnad. 

2. Tack vare denna åtgärd av the European Commission, kan nu alla - som inte redan visste det - tydligt se den Tjeckiska Republikens genuina ståndpunkt, och vad det är för avsikter som EU-topp-ledarna har med oss.

3. Vad som hände tisdagen den 13e juni 2017, är ett nytt och aldrig tidigare skådat drag. Vi accepterar det inte. Vi vägrar och står emot den tvingande obligatoriska kolonisering av vårt teritorium och vår stat. Vi önskar inte en transformation av vårt land till ett icke-anpassningsbart samhälle (som vi ser i UK och Frankrike idag). För att inte tala om terrorism som vi ser hända i stort sett varje dag i samband med en så massiv migration.

5. Vi delar inte argumentet om "samarbetet", att vi måste inte "ta vårt ansvar" vid det beslutsfattande bordet, att vi måste vara en del av det så kallade "hard core"-EU. Vi  har varit en del av EUs beslutsfattande de senaste tretton åren, och vi vet att det inte är vi som fattar besluten. Vår närvaro där saknar betydelse, vår röst ignoreras, besluten görs för och om oss.

6. Vi låter oss inte utpressas av hoten mot våra EU-bidrag. Vi behöver inte dem, och vi vill inte ha dem. Vi  bryter med våra betalningar till EU och pengarna som kommer från Bryssel. Vi vägrar att bli vådligt och våldsamt fösta genom EUs egenmäktiga politik. 

7. Detta leder oss till den enda och nödvändiga konklusionen. Tiden har kommit för oss att förbereda vår exit från EU. Det är den enda vägen för att skydda vårt land, som vi har ärvt från våra förfäder, och som vi har en plikt att föra vidare till kommande generationer som ett oberoende land.

June 13, 2017.
Länk

5 kommentarer:

 1. Tänk om vi också hade en man sådan man som står upp för Sverige. Löfven vill fortsätta som statsminister, förmågan att styra saknas dock.
  Jimmie Åkesson har varnat i åratal men folket valde att lyssna på hatpredikandet från Reinfeldt och nu även från Löfven.

  Vårt förr så fina Sverige är en dynghög full av opålitliga politiker. EU och Sveriges ledare får mig att tänka på Stasi.

  SvaraRadera
 2. En statsman har talat.
  President Vaclav Klaus vet vad underkastelse handlar om.
  Heder åt Tjeckiska Republikens President Vaclav Klaus.
  2018

  SvaraRadera
 3. Var det inte det landet som spöade upp Italien i U21 nyligen?
  Bra för Sverige uttalar sig experter.
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga mysrysningar jag fick av det där! Vilken ryggrad - till skillnad från den överkokta spagettin våra tycks ha.
  Anna2

  SvaraRadera