torsdag 22 juni 2017

Sverige är numera fullkomligt lamslaget av oduglighet..

Tågkaos raserar midsommartrafiken. Jätteskandal.

Och jag sitter och minns hur det var när jag var barn, alla var hederliga, ärliga, pålitliga och kunde allting. En rörmokare kunde pula med rör, en polis kunde skydda medborgarna,  en lärare kunde lära ut och eleverna kunde lära sig, en journalist kunde skriva objektiv fakta, en lokförare kunde köra lok på exakta tider, en statsminister kunde leda landet, en politisk opposition kunde vara en opposition, en politisk expert kunde se skillnad på sitt arbete och agendapropaganda, en trafikchef kunde mer än att säga godag, godag på dig yxskaft. Osv. osv.osv. 

Det var ett misstag av de som jobbar med Citybanan i Stockholm som orsakade det stora tågstoppet som varat i flera timmar.

Det säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.
– Det var ett handhavandefel från folk som jobbade med inkopplingen av den kommande Citybanan.

Handhavandefel, vad betyder det?

– Man kapade fel kabel.

Vad tänker du om det?

– Ja, det ska inte hända.

Men när det ändå händer?

– Jaa. Nej, det är beklagligt. Det ska inte få lov att hända, det är bara så.

10 kommentarer:

 1. Är det inte på det viset att när det en dag verkligen händer att tågen går på någorlunda bestämda tider - då tror man det är något lurt...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Att göra ett arbete av denna art på den kanske största resdagen på året är inte bara tjänstefel utan landsförräderi. Eller kanske inte av elmontören då det är stor risk att han inte är svensk.

  För det första ska inte jobb som detta utföras på dagtid. Det ska utföras på kvällar, nätter och helger så att det hinner återställas innan trafiken kommer igång på allvar. För det andra ska det utföras under tid då trafiken är som lägst, ikväll till exempel hade varit perfekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint det blir när Åkesson har tagit över; alla invandrare sparkas ut så vi behöver riskera att välutbildade och kompetenta invandrare tar jobb från svenskar utan utbildning; ingen behöver arbeta dagtid då det kan störa människor

   Radera
 3. @Carina, SVt1 ca 08:20, trafikproblemen beror på en kabelbrand. Kan du verifiera dina uppgifter?
  Om du har fel pudla.

  Men om du har rätt är det lögn och förbannad dikt av det slocknande stjernan på public service.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kabeln började väl inte plötsligt självantända?
   Jungman Jansson

   Radera
  2. Du kan själv gå i korgen, varför ska jag pudla när allt som sägs i nlogginlägget kommer från trafikverkets chef. Du får anstränga dig lite, och åtminstone läsa vad som stårs innan du börjar stissa.

   Radera
 4. Kabenbrand uppstod då elmontör kapat strömförande högspänningsbabel.

  "Branden är släckt. Polisen utreda branden som arbetsolycka. Två män är förda till sjukhuset med ambulans. En då han kände av andningssvårigheter och den andre då han skadats på armarna av branden." (Polisen)

  I sedvanlig ordning säger inte SVT hela sanningen.

  SvaraRadera
 5. Borde vara hanna, den slocknande stjärne'n på Pubic Service
  sign. Mässkalle, som lärt mig visan och tror att både Helan och Halvan

  SvaraRadera
 6. Man kan skylla tågproblemen på vad som helst. Min teori är en eftersatt järnväg som kan vara livsfarlig för alla resenärer. Så ser det ut i alla neddekade länder, ingenting fungerar som det ska. Sverige tillhör ett land i förfall och det rår EU och dess ivriga undersåtar för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera