tisdag 6 juni 2017

Mitt hjärta blöder för många av dagens barn.Jessica Lotorn, debatt i mars 2017:
 - Nyligen fick jag ett informationsmejl från förskolan om att det var dags att skicka in sommarschemat. I mejlet hänvisar de även till Barnkonventionen artikel 31 som säger följande: ”Barnet har rätt till vila, avkoppling, lek och rekreation”

Med fet stil fortsätter mejlet: "Vi rekommenderar att alla barn får en ledig period under sommaren. Ni som föräldrar är de viktigaste personerna för ert barn, var tillsammans med ert/era barn och njut av sommaren". Förskolepersonalen måste alltså förklara och påminna oss föräldrar om att inte försumma våra barn. De påminner oss om att vi faktiskt är de viktigaste personerna i våra barns liv. Det som gör mig så upprörd är att denna påminnelsen skickas ut med all rätt.

Jag känner till alldeles för många människor som tar varje chans för att slippa vara tillsammans med sina egna barn. Människor som ser förskolan som ett tillfälle för ”egentid”.


Föräldrar som lämnar sina barn på förskolan trots att det egentligen inte är nödvändigt. Deras undanflykter kan vara ”mitt barn är understimulerad hemma och har det mycket roligare på förskolan”. 

Men nej, tro mig, era barn har det inte mycket roligare på förskolan - så länge ni som föräldrar bara lägger manken till. Lek med era barn, prata med era barn, aktivera era barn

4 kommentarer:

 1. Barn verkar vara ett nödvändigt ont i dag!
  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar hur den generationen ska revoltera, dom som vuxit upp helt betydelselösa jämfört med mobilen, datorn, gymmet och egna tiden?

   Radera
 2. Det viktigaste en förälder har idag är
  sin mobil, facebook och instagram
  Lägga ut bilder på barn som äter, sover,
  skiter är ok... får då visar föräldern att
  de är minsann aktiva i barnens liv.

  SvaraRadera
 3. Håller med! Ser dock några på nära håll som lyckas väldigt väl med att sätta barnen först!

  SvaraRadera