söndag 18 juni 2017

Jens Stilhoff Sörensen, docent och lektor, globala studier, samt seniorforskare vid Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik, har ordet.GP, Jens Stilhoff Sörensen: - Politruker sänker tilliten till våra myndigheter.

- I en nyligen uppmärksammad granskning visade frilandsjournalisten Sofie Löwenmark hur Myndigheten för Civilsamhälle- och ungdomsfrågor (MUCF) har betalat ut stöd till såväl islamistiska och våldsbejakande extremistiska organisationer, som till rena bluffprojekt. 

Under flera år har miljontals skattekronor med rubriken ”stöd till det civila samhället” kanaliserats till organisationer med antidemokratisak agendor. Kontrollen har varit obefintlig.
Löwenmarks ”gräv” är av en kaliber man ser endast undantagsvis och har på ett övertygande och förödande sätt avslöjat en dysfunktionell myndighet.


--------------------------

Tyvärr lämnade såväl Lena Nybergs bemötande av materialet som mellanmänskliga relaterande till Löwenmark en del övrigt att önska. Lena Nyberg avfärdande inte bara hela materialet med påståenden om att det inte alls handlade om någon granskning, men demonstrerade också på ett utpräglat sätt hela det register av utspel som brukar kallas härskartekniker. Arrogansen och oförskämdheten nådde en kulmen när hon påstod att Sofie Löwenmark – en egenfinansierad och ideellt arbetande frilansjournalist – skulle haft mer resurser till sitt förfogande än hela myndigheten. 

Så låter det när en intellektuell gigant som Stillhof Sörensen sticker hål på en av Sveriges många uppblåsta inkompetenta, men högavlönade, karriärspolitruker.Lova att ni läser hela artikeln. Och framför allt Stora Journalistpriset till Sofie Löwenmark.
 Myndighetskulturen i Sverige är lägre än kloakerna.

4 kommentarer:

 1. Tror att utbetalningarna till islamistiska & våldsbejakande extremistiska organisationer,
  är fullt medvetet agerande av myndigheten!
  Svea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går nästan inte att tolka på annat sätt, Svea.

   Radera
 2. Nu är det fel i ditt inlägg, Carina-Fina!

  Den som gjorde ALL research och publicerade den, är Rebecca Weidemo-Uvell ( http://uvell.se/ ). Sedan nappade Ledarsidorna.se, och tydligen även så småningom Sofie Löwenmark, men bättre sent än aldrig.

  Självklart är finasieringen av terrororganisationer (och enskilda terrorister)med svenska skattemedel planerad! Möjligen av infiltrerade aktivister, inkl Muslimska Brödraskapet, inom myndigheterna. En av finansieringskällorna är definitivt SIDA, vilken maskerar finansieringen av omstörtande verksamheter oblygt och med s k "Doubble-Dipping". Kolla bara vilka som blir Generaldirektörer - d v s trogna kommunister (även om de påstår sig vara ansluten till annan ideologi)

  Den som vill hålla sig jour med svensk korruption och myndighetsskandaler bör således främst följa Uvells blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Unknown, jag korrigerar mig gärna, och äras den som äras bör. Rebecca W U är en stor idol, Ledarsidorna också, såklart.
   I kampen mot vänsterislamismen behövs alla starka krafter. Mer än nånsin.

   Radera