lördag 10 juni 2017

"De engagerade goda" har för vana att svälja medias fake news för att kunna brista ut i hjälpsamhetsorgier.

FLYTTPROBLEM FÖR ASYLSÖKANDE


Rubrik i HP hade bara ett syfte: "Migrationsverket hjälpte inte rullstolsburen att flytta - engagerade ryckte då in och hjälpte familjen." 

Och "de engagerade" köpte otyglat hela mediaupplägget precis som vanligt.

Men. 

Migrationsverket Carl Hedberg känner till fallet med den asylsökande familjen från Afghanistan, som fick flytta från Arena Hotell – som varit tillfälligt asylboende sedan hösten 2013, men som nu tömts eftersom Migrationsverket sagt upp hyresavtalet.

– Vi erbjöd den här familjen att flytta till Spenshult, men efter att de varit här och tittat tackade de nej. De tyckte att det var för långt från rummen till köket, förklarar Hedberg.

– Man får egentligen bara ha med sig två stora väskor och en liten per person, men människor som vistats här länge har mer saker än så. Därför försöker vi vara så tillmötesgående vi kan– så länge det inte handlar om möbler – och prioriterar särskilt flytthjälp åt funktionshindrade, småbarnsfamiljer och ensamstående föräldrar.
Men just i det här fallet, när de tackat nej, har vi tyvärr inte personalresurser att avstå till en så tidskrävande flytt.

3 kommentarer:

 1. Livet är hårt!
  Alice

  SvaraRadera
 2. En stor matta verkar dom ha fått med sig från Afghanistan...
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt blir bättre när assistensersättningen kommer. Hela familjen får lön.

   Radera