lördag 13 maj 2017

Plats i korgen Mats Qviberg.

Mats Qviberg ville i veckan, som ny ägare, bli kvitt stalinisterna i Metro. Äntligen, tänkte vi som är utleda på det lama pk-soperiet. 

Men lyssna nu vem som plötsligt fick luft, den storståtlige chefredaktören Staffan Erfors:

– "Jag vill vara väldigt tydlig med att det är jag och ingen annan som fattar beslut om Metros journalistik. Mats Qviberg har ingenting att säga till om gällande vad vi skriver i tidningen.
Vår journalistik är helt oberoende, jag kommer aldrig att tillåta något annat. Ingen, inte ägare eller någon annan kommer att få påverka vad vi skriver om, hur vi skriver det och när, säger Staffan Erfors.
– Mats Qviberg har absolut ingenting operativt med Metros verksamhet att göra." 

Tyvärr viker kungspudeln Qviberg ner sig efter att 4procent-partiet MPs hot om att SL skulle avsluta samarbetet, och tar med sig sin nyförvärvade publikation i det obotliga enfaldsträsket.

113 SVT Text Lördag 13 maj: 

- Metros ägare pudlar efter intervju. 

Sajten Nyheter Idags intervju med tidningen Metros nye ägare Mats Qviberg väckte reaktioner. 

Nu säger Qviberg att han ångrar intervjun med "en högerextrem kanal". 

Tidningen går ut med klargöranden då intervjun ger intrycket att Qviberg öppnar för ett möjligt samarbete mellan Metro och sajten. 

Både styrelseordförande Christen Ager-Hanssen och chefredaktör Staffan Erfors säger att ett samarbete är uteslutet.

 Qviberg säger till SVT Nyheter att han inte kände till sajten: -Jag har gjort ett misstag. "10 kommentarer:

 1. Däremot så går det bra att SAP och MP samarbetar med extrema islamister vid byggandet av moskén. Den enda kvinnan som höll tal var den socialdemokratiska fritidsnämndsordföranden. Det var det enda talet som hölls på svenska. Tala om mångfald.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom skrämmer livet ur mig. Vart tog mitt trygga säkra fantastiska ljuvliga vackra älskliga land vägen. . Och varför?

   Radera
 2. Vem vill reta upp HA?:

  "1 juli 2008 övergick Erfors till att vara Expressens korrespondent i New York, där han bland annat täckte 2008 års presidentval i USA för tidningens räkning. Han fick lämna posten som korrespondent i juni 2009 efter en kontrovers kring hans samröre med den tidigare Hells Angels-presidenten Thomas Möller.

  Bakgrunden till kontroversen var uppgifter som framkommit genom telefonavlyssning av en brottsmisstänkt person som hade samröre med den organiserade brottsligheten i Sverige. Thomas Möller hade i juni 2008 i ett telefonsamtal med den avlyssnade personen uppgett att han var bekant med Erfors och kunde påverka vad som skrevs på Kvällspostens nätutgåva. Vidare berättade Möller att han fått disponera Erfors lägenhet i Stockholm via egna nycklar, och fått erbjudande om att hyra Erfors lägenhet i Turning Torso i Malmö. Dessa uppgifter kom till allmän kännedom efter att förundersökningen mot den avlyssnade personen var avslutad, och publicerades i juni 2009 av tidningen Resumé. Dagen efter publiceringen kallades Erfors hem till Sverige för att klara ut sanningshalten i uppgifterna, och strax efter det fick Erfors lämna sitt arbete som Expressen-journalist, eftersom hans relation till Möller ansågs ha skadat hans och tidningens förtroende. Erfors uppgav att han lärt känna Möller i Malmös restaurangmiljöer."

  Bara att konstatera att socialister och kriminella dras till varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då förstår man lättare att Qviberg tog till harvärjan. Han messade med Erfors till risk för sin och familjens säkerhet. Vem blir förvånad? Tack, Argus.

   Radera
 3. Om man ställer upp i en intervju och svarar på frågor.
  Ska inte de svaren bli desamma, oberoende av vem som frågar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lever idag i ett annat Sverige, med andra regler.

   Radera
 4. Socialister föder kriminella.

  SvaraRadera
 5. Jaha då kommer Metro även i fortsättningen bara vara ett reklamblad med inslag av vänsterextremt trams.
  Här trodde man ett tag att det fanns ett visst hopp för normaliserig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duger att putsa fönster med. Måste kännas sådär att äga en tidning som maniskt hyllar stalinismen, när man själv är kapialist.

   Radera
 6. Är Staffan Erfors släkt med Erik Erfors?
  Lustigt i så fall...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera