tisdag 16 maj 2017

Sista och bästa ordet sagt om söndagens "debatt".

Hans Li Egnell: Partiledardebatter. ... Jonas Sjöstedt går till fradgatuggande angrepp mot vinster i välfärden med argument plockade från svunna socialistiska epoker. Anna Kinberg Batra gör sin sedvanliga robotdans. 

Jan Björklund kör sin väl inövade oneliner (snälla, sluta). Jimmie Åkesson är stabil men slumrar till så snart frågan blir ointressant för honom.Stefan Löfven säger att Alliansen satt i åtta år och sänkte skatterna, och titta hur det gick. 

Annie Lööf är den bästa retorikern i rummet men saknar trovärdighet i allt hon säger eftersom hennes parti ligger bakom många av de problem som det nu säger sig vilja lösa. Ebba Busch Thor försöker förgäves påvisa sitt partis existensberättigande – går alltid sådär. 

Och Miljöpartiets representant är pålitligt vilse i pannkakan oavsett vilken fråga som diskuteras....
En intressant sak inträffade dock under Agendas två timmar långa partiledardebatt. Jimmie Åkesson ställde en relevant fråga till Annie Lööf: Hur tänker hon bilda en ”stark alliansregering” efter nästa val om hon inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna?Lööf blev honom svaret skyldig."

4 kommentarer:

 1. Svenska folket får inte glömma bort Centerpartiets stora fadäs med Vattenfall!
  Stor skandal!!
  2018

  SvaraRadera
 2. Nä fy för den lede för centern.Trodde det var ett landsbygdsparti som värnade bönderna men icke. Storkäftad partiledare som egentligen inget av vikt säger. Annie L. en värsting mobbare i TV debatten. Obehaglig och passar inte som partiledare.Snick snack om sin unge, vem är intresserad av det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också man ska akta sig för ledare som har för tungt ego att ständigt baxa omkring.

   Radera
  2. Det ska man - och ett tungt ego har madammen, förlåt uttrycket, men jag undrar hur mycket hon egentligen förstår. Et landsbygdsparti - det var länge sedan det var.
   Mats (Malmo)

   Radera