tisdag 16 maj 2017

Mats Qviberg har stuckit in ett finger i jordgetingboet.


Genom att fösöka freda sin nyköpta tidning metro från stalinister, har Mats Qviberg muckat med etablissemanget som äger åsiktskorridoren. MP, TV4, och metros alla yrkesåsiktspoliser sätter näsan i vädret och ilar förnärmat efter luktsaltet innan dom slänger in sin avskedsansökan.

I efterspelet släpas gamla ärkekommunister fram för att försöka rättfärdiga tidningsanställdas rätt att fritt sprida propaganda, och som menar att med ägare med synpunkter går "trovärdigheten" och "oberoendet" förlorade. 

Då menas att trovärdighet i dagens Sverige bara kan vara vänster, och att oberoendet bara kan ägas av agendajournalister.

-"Nya ägare måste acceptera de grundläggande principerna och inte påverka innehållet", säger Jan Scherman. 

Jan Scherman menar då att ägaren ska betala och hålla käft, medan chefredaktören fritt kan odla och sprida sina politiska lidelser tillsammans med hela redaktionen. Att om en människa köper en cykelfabrik så är det tillåtet att styra över verksamheten efter eget huvud mot egna mål - men om en människa köper en tidning, så ska man tigande betala för att andra ska få sprida sina ev sjuka ideologier.

Vänstermediahysterin mot Qviberg slår också mot en framgångsrik alternativsida, i dessa stalinistkretsar givetvis benämnt som "högerextrem" och "högerpopulistisk". 

Bedrövligt.

Jag hade önskat att en man som Mats Qviberg med så mycket pekuniära muskler, skulle kunna stå skyhögt över drevet och vända åsiktsskutan mot ytan igen, men stalinistträsket har bevisligen satt klorna i den.

 Om Qviberg klumpigt och räddhågset viker ner sig för huliganerna är vi alla förlorare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar