måndag 1 maj 2017

Jag vet inte varför media tycker att jag i veckor måste läsa om en kvinna som fått nej på en jobbansökan.

SAS vill inte ha personal iklädd religiösa symboler, SAS har all rätt att välja en helt uniform uniformerad personal.

Den jobbsökande kvinnan angriper SAS och uniformsreglementet offentligt för rätten att få visa omvärlden vilken Gud hon dyrkar. Så, när blev det hela Sveriges och mitt problem?
Varsågod alla, var hur religiösa ni vill, men låt omvärlden bli befriad från er privata tro och kravet på att just er religion ska accepteras som norm.

Kvinnan som nekats jobb känner sig - såklart - nu i efterhand, kränkt av dom publika reaktionerna och ska polisanmäla hätska kommentarer. Själv vill jag bara slippa denna följetong, jag vill att den tröttsamma kvinnan och svensk media ska lägga ner.  Det är inte synd om henne, dessutom utmanar hon människor med låg självkontroll. Det kan inte vara värt uppmärksamhetenhaussen och femton minuters berömmelse att utsätta sig för den hatpöbeln. 

Jag uppmanar henne istället att testa ett annat flygbolag, som ovan, och se hur lätt det är att ändra företagspolicyn där. Och hur många mediala snyftreportage detta skulle ge i en annan del av världen.

4 kommentarer:

 1. Tvivlar att hon ens vill ha jobbet. Hon har förmodligen fattat att i dårhuset Sverige kan man gnälla till sig förmåner som aldrig en svensk kan eller får göra. Bara att hoppas att hucklet blir blåst denna gång. Blodsven

  SvaraRadera
 2. Det är lätt att lura skattebetalarna på pengar, när kommunisterna sitter i regeringen!
  2018

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att Emirates (Förenade Aramemiratet) kabinpersonals röda hattar med en tygbit ner på axeln är helt ok. Och kan ett muslimskt land tillåta kvinnorna att visa håret så borde nog ett sekulärt land som Sverige också göra det. Kabinpersonal hos svenska flygbolag får inte ha kors om halsen som synd utan ska i så fall bäras innanför blusen. Så det är liksom inget snack, ingen hidjab på våra plan

  SvaraRadera
 4. Hon kan flyga och fara. Men inte här.

  SvaraRadera