onsdag 3 maj 2017

Historien börjar komma ikapp mreinfeldt. Äntligen - måtte det göra ont.Carolina Dahlman på Kristianstadbladet är en grym fyrbåk! 

-"Den 3 mars 2011, nåddes vi av nyheten att MP och alliansen hade slutit en uppgörelse om migrationspolitiken. Reinfeldt beskrev det som ”ett vägval som stänger dörren för främlingsfientliga krafter”.
Att han menade SD var uppenbart. Det var för att ställa sig långt från partiet som M, KD, L och C var beredda att frångå sina principer. Plötsligt var klassiska borgerliga idéer om relationen mellan stat och individ som bortglömda.

28 juni 2012 meddelade Ekot att papperslösa skulle få rätt till akutvård. För barn skulle all vård, samt tandvård, bli kostnadsfri. Dessutom skulle barnen få gå i skolan och till och med få skolskjuts dit – från en adress en svensk myndighet därmed alltså skulle känna till. I samma andra började vissa kommuner ge papperslösa ekonomiskt bistånd.

Det hela var mycket märkligt. Skulle de som inte hade rätt att vara i landet alltså plötsligt få det, och dessutom ta del av välfärdsstatens resurser? Skulle de jagas av en myndighet men skjutsas till skolan och få tandställning av en annan? Tydligen.

Hans Bergström skrev intressant i Neo 2015 att detta skakade om hela tanken på nationalstaten, då det förstås innebar ”kaos i synen på vilka som ingår i det svenska medborgarkontraktet” att papperslösa får rätt till skola och sjukvård på bekostnad av svenska skattebetalare.
Han menade att den nya svenska migrationspolitiken inte erkände grunderna för nationalstaten, det vill säga ”att ett folk av medborgare bildar ett demos med en balans av rättigheter och skyldigheter samt ett historiskt arv på ett bestämt territorium”. Han lyfte att DN:s ledarsida till och med hade föreslagit att papperslösa skulle ges rätt till demokratiskt deltagande (17/3 -13)....För hur ser det ut nu? SD fortsätter ligga högt i opinionen medan MP och M kämpar. Ingen vet vad som hade hänt om alliansen inte hade satt sig med MP 2011. Ingen vet vad som händer härnäst. Men ett nytt ordspråk kanske lyder: 

Stäng inte en dörr åt andra, du får den lätt själv i nyllet." 

Läs hela Carolin Dahlmans vassa ledare här, och gynna hennes vakna tidning,

2 kommentarer:

 1. En 1/64 del är eder född...
  Har ni missat det?
  Jungman Jansson
  ( för att se om ni hänger med i nyhetsflödet!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hänger med, men tillhör inte gratulanterna,

   Radera