fredag 12 maj 2017

En imam är en auktoritet, de som är troende följer lydigt hans ord för att inte straffas av högre makt.Fritt översatt från Debatt Jyllandsposten. En imam i Danmark uppmanar till dråp på judar.

Man ska höra mycket innan öronen trillar av, men idag har världen blivit så förryckt att man måste kolla dagens datum – jo, vi befinner oss i herrens år 2017 – och läser en gång till: Kan det verkligen stämma?
Ja, det stämmer dessvärre alldeles för bra. 

Från sin predikstol i en moské på Nørrebro i Köpenhamn uppmanar en imam utan att blinka, utan att sticka under stolen, och utan att ens reflektera över att det trots allt har gått 1.400 år sedan profeten levde, till mord på judar.
Det er inte första gangen det sker – tyvärr inte heller sista – och det bör väl ärligt talat vara hög tid för oss att säga att nu räcker det.

 Imamen har polisanmälts av det judiska samfundet i Danmark, ty ingen annan tycks vara beredd att reagera. Det nazistiska hotet hamnar därmed i rättssystemet, som är en del av vårt civiliserade umgänge med varandra, så vitt skilt från det som imamen representerar. 

Men händelsen är inte bara juridisk.

Det ältas så mycket om "vi och dom", och ofta beskylls många danskar för att det kniper i den tvärkulturella förståelsen. Men här är i vart fall ett klockrent exempel på att ansvaret går both ways. I en dansk vardag är imamens förryckta hot så sjukt galet, att många helt enkelt inte tar orden på allvar.

 Men det är faktiskt bloddrypande allvar som måste tas bokstavligt, och visar dessvärre hur långt det kan vara mellan "oss och dom". 

Det finns ingen information om hur de som närvarade i moskén reagerade då imamens ord föll.

Hur många reste sig och gick? Var det någon där som protesterade? Och hur låter f.ö den inre dialogen i de muslimska miljöerna om dessa otidsenliga utfall. Min kommentar: 


Det finns inget som säger att den danske imamen inte hyser samma hat och mordlystnad mot kristna.

 

4 kommentarer:

 1. ....eller att samma budskap predikas även i Sverige.
  Mycket troligt skulle jag nog påstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att varenda moske har samma budskap av hat, förföljelse och dödande av oliktänkande, eftersom dom hävdar att det är bud från deras heliga bok.

   Radera
 2. Lydiga undersåtar som saknar tankeförmåga efter all hjärntvätt.
  Ligger på knä och tror sig vara bäst på jorden.
  Vi andra otrogna är värdelösa i deras ögon, men bidragen är populära.

  SvaraRadera
 3. Muslimerna beter sig som om de redan ägde vår värld!
  Vik hädan till dem!
  Usch....

  SvaraRadera