tisdag 9 maj 2017

Dan Eliasson drar med sig regeringen ner i förnedringsdyn.

DEBATT i Östersundsposten om den ynklige mannen som är stor i orden och liten på jorden.

Polisinspektör Lisa Reventberg: - Det jag läste nyligen vinner i osmaklighet. I en artikel i Dagens Nyheter 4 maj påstår rikspolischef Dan Eliasson ett och annat som får mig att må riktigt illa.
(Polischefen Dan Eliasson: ”När det small till så fanns vi där”, i Dagens Nyheter 4 maj).

Dan Eliasson använder den tragiska terrorhändelsen i Stockholm i syfte att "släta" över alla misstag som gjorts de sista åren inom myndigheten. Han har mage att ge omorganisationen cred för ett snabbt och proffsigt agerande från svensk polis.__________


Han försöker få oss svenskar att tro att det äntligen har vänt för svensk polis. Han försöker utnyttja en av landets största sorgupplevelser för sin egen vinning.
Han försöker få svenska folket att tro att han och våra politiska makthavare har lyssnat på svensk polis. Att de är på god väg att förbättra polisernas förutsättningar och därmed skapa en stark och växande yrkeskår.
Fel. Fel, fel, fel!

Dan Eliassons budskap i artikeln är lika illa som våra politiska makthavare som även de använder sig av terrorhändelsen för sina egna syften: kampen  om väljare.


3 kommentarer:

 1. Hade polisen skött sitt jobb så hade Akilov varit utvisad innan han mördade fem oskyldiga. Dan E börjar historien där det passar för hans del.

  SvaraRadera
 2. Vi har massor av folk i landet som ingen vet var dom gömmer sig. Är det inte dags att göra om flyktingboenden till förvarsboenden. Ca 15000 finns i periferin och gud vet vad dom gör för att livnära sig.
  Kyrkan gömmer, tackar min lyckliga stjärna att jag har gått ur och inga pengar går från mig till olagliga beteenden. Lite ironiskt att gömma sina fiender. Kristna kan man ta hjälp av, sen kommer den huvudlösa tacken.

  SvaraRadera
 3. President Trump avskedade FBI-chefen för att han inte gjort ett bra jobb.
  Det argumentet kan mycket väl användas för att sparka svenske rikspolischefen.....

  SvaraRadera