måndag 17 april 2017

-"Vi får aldrig låta mörkret ta över, puss och styrkekram, kärlek till alla!"


"Till minne av offren för lastbilsattacken på Drottninggatan" leder ärkebiskopen en nationell gudstjänst idag.

 Antje Jackelén: "Det var väldigt fint att se all den medmänsklighet och gemenskap som blev precis efter." ---

– "Ta tillvara på den insikt vi har fått så cirklarna av vrede och sorg kan ge vika för något annat, så vi kan ta oss an livet på nytt med värme, tillit och nya insikter." 

Jag känner flera av dom fyrtifemtusen stockholmare som gick i kärleksrus på Sergels Torgs politiska minnesstund efter terrordådet på Drottninggatan, till sång av den vänsterpolitiska twittraren Sarah Dawn Finer. 

Själv är jag iskall inuti, helt tom, helt övermannad av kval, bedrövelse och sorg över de som lemlestades, slaktades och sargades för livet. Jag gick mitt av, helt itu, och det kom aldrig för mig att rusa till glädjesamling för alla som överlevt. 

Hur mår nära och kära till flickan som låg krossad i blodiga kroppsdelar, hur orkar dom stå upp, resa sig och börja gå igen.  Vems man, fru, far, syster, bästa vän miste ett liv som inte ens gick att identifiera. 

Jag vill inte jubla och krama okända, le, skratta och älska, och ge löften om att tillsammans är vi starka och ska vinna. Nä -   jag är inte Drottninggatan - jag är utslagen av sorg och skräck bara över tanken på, att det finns tusentals mitt ibland oss, som kommer att göra om samma illdåd - och värre - utan en min av ånger. 

Fuck medmänsklighet och gemenskap, fuck värme och tillit. Om vi inte först lär oss sörja, hedra, begråta och sakna, då har vi hoppat över ett led. Och för varje floskel och hurra vad bra vi är, och hur fint allt är nu efteråt, desto smärtsammare är det att tänka på dom som aldrig fick chansen att" ta sig an livet på nytt". Låt oss för Guds skull få sörja, ärkebiskopen!

PS, Bilden på det dödade barnet blev till och med för mycket för den politiska korrekheten, de tålde inte ens se den, därför skambelades publiceringen - ty dödspinade offer passar inte in i regimens kärleksneuros. Inte ordet terrorattack heller, det byttes snabbt ut mot det mindre kränkande ordet lastbilsaattack.

10 kommentarer:

 1. Hade velat vara med när polischefen och säpochefen såg bilden från övervakningskameran och kände igen mannen. Fan vad ska vi göra nu. Svenska folket kommer att bli fly förbannade när dom upptäcker att vi trots att denna terrorist var under radarn så var han inte utvisad. Där passar den vämjeliga manifestationen mycket bra för att flytta fokus och att få dom som protesterade till att vara mot kärlek. Ärkebiskopen fortsätter att flytta fokus. Hon verkar tycka att medmänskligheten och gemenskapen inte fanns innan dådet. Kanske att fler terrordåd gör oss ännu mer medmänskliga. "Ta till vara på den insikt....." skriver hon. Den insikten borde lett till att såna som terroristen ska utvisas. Det verkar som att intelligensen gått upp i rök precis efter dådet, och för vissa långt innan dådet.

  SvaraRadera
 2. Eftersom våra landsförrädare försörjer en jävla massa terrorister, så kanske de inbillar sig att vi skulle vara förskonade från skiten. Blodsven

  SvaraRadera
 3. "Bilden på det dödade barnet blev till och med för mycket för den politiska korrektheten, de tålde inte ens se den, därför skambelades publiceringen"
  Det är inte PK, det är empati. Tror inte att flickans föräldrar vill att bilden på hennes lemlästade kropp sprids!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du är en av dom miljontals empatiska som delade bilden på den lille pojken som drunknat från båten som hans pappa betalat multum dollar till hänsynslösa människosmugglare. Jag antar att du är en sån som väljer vad som är empatiskt eller inte. På samma sätt som du väljer vad som är sanning ellee inte. Alla 45000 på Sergels Torg och du behöver - måste- få se bilderna för att förstå. Det gick inte över bara för att just du och dom 45000 klarade er den här gången.

   Radera
  2. Som jag skrivit tidigare så misstänker jag på goda grunder att minst tre av de fyra slaktade, direkt eller indirekt, dansade runt flyktingkalven. En levde på att hjälpa flyttningar, en annan var lokal ordförande i Amnesty, den tredje jobbade på ett företag vars chef och grundare mindre än två veckor innan attentatet uppmanade människor att flytta till Stockholm för att Sverige var så "diversity friendly" och illustrerade tweetet med en prideflagga. När det gäller 11-åriga Ebba så verkar hennes mammas bästa väninna som också först publicerade efterlysningen heta Bonnier och vad Bonnier står för get vi ju alla.

   Nej tapetsera plenisalen och valbåsen med bilder på de omkomna så att alla blir påminda om vad en huvudlös politik leder till.

   Radera
  3. fortfarande empatisk2017-04-18 09:41

   Jag är inte med i de asociala medierna och har därför inte heller delat bilden på den drunkna pojken. Däremot fortsätter jag att förorda återhållsamhet med att återge bilder av brottsoffer med hänsyn till de anhöriga.

   Radera
  4. Bra för dig. Förstår din tanke, men när det gäller bilder av människor som drabbats av detta största och fegaste slakt/lust/mord, som genomförts för att skrämma oss är jag kluven. Jag är livrädd för den hootsietootsiestämning som genast råder i vårt lands etablissemang efter detta vidriga attentat på vårt sätt att leva, som verkar tro att allt var lastbilens fel och att det går över om vi bara är snällare och kramas mer.
   Så jag böjer mig när det gäller bilder på offret, men då åtminstone fler bilder från slakten efter att offren burits bort. Livet är inte vasckert idag - och jag tror vi måste inse det, den hårda vägen.

   Radera
 4. Läser en artikel av Rebecca Uvell där hon bl a skriver om en grupp på nätet som heter "Jag är här", startad av en journalist från Göteborg, Mina Dennert. Den har som uppgift att motverka näthatet, rasism och intolerans. När man upptäcker att nån på nätet sprider hat så ser denna grupp att stämningen förändras genom att flera hundra går in och kommentera mot den som sprider hatet. Denna slutna grupp har nästan 70000 medlemmar. Häromdagen kunde man läsa i Expressen ett inlägg från denna grupp (ett 30-tal undertecknare) som försökte flytta fokus från terrordådet på Drottninggatan till reaktionerna på detta dåd. I morse var borttagandet av blommorna på Drottninggatan största nyhet på text-tv. Denna grupp fanns kanske också med när det gällde att vrida om vrede och ilska och sorg till kärleksmanifestationer. Det skulle ju bara inte få handla om att det fruktansvärda terrordådet kanske hade kunnat förhindras av polisen och SÄPO, och en annan invandringspolitik. Det gäller att se skogen för bara träden, annars är man lättlurad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har väldigt svårt att förstå mig på de som säger sig ha flytt från en totalitär regim som i samma ögonblick som det får uppehållstillstånd börjar verka för införande av samma typ av regim här.

   Radera
 5. Argus
  Lade själv märke till detta i mitt tycke märkliga att åtminstone två tanter, som du skriver ,var inblandade i flykting mottagandet.
  Missat Spotify killen.
  Och Bonnier.
  Se där, bra hänga på nätet för upplysningar, tack alla!

  Jungman Jansson

  SvaraRadera