söndag 9 april 2017

Stormaktsförträffligheten och de godas självbelåtenhet har aldrig varit mer sjukt opassande.


Stefan Torssell. FB.Jag tittar på manifestationen efter terrordådet på Drottninggatan i direktsändning från Sergels torg. Plattan är fylld av folk.Någon snubbe (finner inget bättre ord) som skulle uppträda intervjuades om varför de hade samlats. Han förklarade att det berodde på incidenten som hade inträffat. Han kanske inte heller fann bättre ord.

Sedan följde en truppformation av mångfald med hyllningsrop om Stockholm. Incidenten tycktes som bortglömd. Glädjen var i euforisk styrka på seismometrarna.

Stockholmarna må gärna vara stolta över att de inte lyckades skydda en man, två turister och en liten flicka från döden. De får gärna vara storordiga om sin egen förträfflighet, men det var lokal-TV och inget annat.

Att manifestationen skulle handla om Sverige och svenska värden insåg jag snabbt vara en villfarelse. Minnet om incidenten försvann i applådåskorna. De tio allvarligt skadade nämndes inte. Jublet steg mot skyn över Stockholm som var öppet. Ondskan skulle bekämpas.Två borgarråd kämpade med varandra om vem som kunde hylla Stockholm mest. Lokal-TV:n fortsatte med ännu fler rop om mångfald och ännu mera mångfald för att bekämpa ondskan.

Jag förväntade mig att näste talare skulle bli terroristen själv. Hans budskap hade passat väl in i budskapsbuketten, men i talarkön väntade Gustav Fridolin. Han kanske skulle tala i den anhållnes ställe.
När islamisten Mehmet Kaplan fick sparken ur regeringen förklarade Fridolin att han hade exakt samma värderingar som Kaplan, så Fridolin kunde nog fylla terroristkappan mycket väl och tolka den globala terrorismen till alla våldsverkares belåtenhet.
Det var bara Bolibompa-ministern som saknades för att hela den nationella förödmjukelsen av Sverige hade varit fulländad.


5 kommentarer:

 1. Arrangör var Damon Rasti och en av "attraktionerna" var Sarah Dawn Finer som senast för två dagar sedan tyckte att vi skulle låta okända individer av okänt ursprung med okänt syfte skulle få stanna utan asylskäl. Just en sådan som kostade fyra människor livet. F¡ fan.

  SvaraRadera
 2. Klockrent av Stefan T. Det var pinsamt att se och höra. Kändes som att udden var riktad mot oss som vill ha en reglerad invandring. Och vi som vill bekämpa den muslimska terrorismen. Merit Wager har i tio års tid med hjälp av miggor informerat om bedrägerierna i asylhanteringen, om alla dom som vistas illegalt i Sverige. Hon har skickat denna information till riksdagsledamöterna. Stefan L känner till detta, om det inte är så att han blivit dement. Man skulle ju kunna tipsa dom kristna i Egypten som idag blivit mördade av muslimska terrorister om kärleksmanifestationer.

  SvaraRadera
 3. Googla Damon Rasti.
  Manifestationen gjorde mig illamående.
  Tycker den blev helt fel.
  Talade de om den 11åriga flickan och hennes föräldrar, talade de om sorgen? Talade de om mördaren
  Jag orkade inte med tyckte det gick åt det sliskiga hållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom var inte där för att sörja, bara för att synas. Tvi.

   Radera
 4. Folkmassan klarade inte ens av att uttrycka sin sorg!
  Mycket underlig manifestation.
  Frid över offrens minne.

  SvaraRadera