tisdag 11 april 2017

Pierre Leander, en riktig människa.Jag har idag polisanmält den Svenska regeringen för vållande till
annans död och kroppsskada samt tjänstefel. 

Enligt 3 kap 7 paragrafen brottsbalken är det ett brott att av oaktsamhet varit orsak till en annan människas död. Regeringen har genom oaktsamhet begått tjänstefel när man inte verkställt utvisandet av Rakhmat Akilov. Även om det inte funnits uppsåt till brott har regeringen stått likgiltig inför konsekvenserna av ett icke verkställt beslut. Oaktsamhet är tillräckligt för straffansvar. Regeringen har gjort sig skyldig till försummelse av allvarligt slag.

Min förhoppning med detta är att få till en lagändring för hur man hanterar avvisning av personer som uppehåller sig i landet illegalt.

Ett stort skadestånd till de skadade och de omkomnas anhöriga vore också på sin plats. Och en ursäkt från regeringen över att man misslyckats med avvisningen av den här personen. Hade så skett hade detta aldrig behövt hända. Om fler gör en anmälan ökar chansen att detta tas på allvar. Har ett brott begåtts ska också vederbörande ställas till svars.
Jag vill se en förändring för att kunna känna trygghet i att låta mina två flickor, 9 och 12 år gamla, växa upp i det här landet. 🌷

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Det finns riktiga karlar fortfarande!
  Anna

  SvaraRadera
 2. Oh,mon Dieu...
  Finns det riktiga människor kvar i Sverige som undgått hjärntvätten!?
  All heder till Pierre Leander.
  Svea

  SvaraRadera