onsdag 26 april 2017

Finns det nån ansvarig i det här landet?


Siri Steijer Timbro, debatt aftonbladet:

- Stefan Löfvens främsta vallöfte om extratjänster och traineejobb är ingen hit direkt, hittills har endast några procent av dem infriats.
Av de 32 000 traineejobben har det blivit några hundra och enligt Arbetsförmedlingens senaste siffror är nu 2 765 av de 31 000 utlovade extratjänsterna tillsatta.

Extratjänsterna är särskilt riktade mot nyanlända, därför är det också anmärkningsvärt att endast 85 personer i etableringsuppdraget, - 0,1 procent av de inskrivna – har en extratjänst.


Men haveriet slutar inte där: Av de få som har stöden, är många anställda direkt av Arbetsförmedlingen. Enligt siffror från myndigheten har hela 513 personer någon typ av lönesubvention. Över 200 av dem har en extratjänst. Det innebär att nästan var tionde extratjänst i landet har tillsatts direkt i Arbetsförmedlingen.

Myndigheten har alltså anställt i sig själv, för att boosta de egna och regeringens jobbmål.“82600 nyanlända med uppehållstillstånd beräknas tas emot i kommunerna i år.”
TWITTER.COM

1 kommentar:

 1. Kommunal/landstingsanställa ökar:
  https://skl.se/ekonomijuridikstatistik/statistik/personalstatistik/personalenidiagramochsiffror.850.html
  Verkar som att det i princip krävs 1 anställd per "sysselsatt", dvs migranter med nåt betalt 1 timme i månaden...
  Statsanställda ökar:
  https://www.arbetsgivarverket.se/nyheter--press/fakta-om-staten/medarbetare/antal-kvinnor-och-man/
  Har samma tendens som kommun/landsting men lite flackare kurva.
  Utbetalat ekonomiskt bistånd som det kallas har bara siffror från 2015 ännu men gissar att för 2016 sticker även den iväg uppåt.
  Försökt att titta på bnp/capita men eftersom så stora kostnader rör migranter som inte ingår i beräkningen, samtidigt som kostnaderna för detsamma inte räknas bort, så ser det ut som att det går uppåt vilket det i praktiken inte borde göra. Det är lite som en uppblåst balansräkning i ett privat företag och det är väl straffbart?
  Enligt bnp går det så det grinar för Sverige men med tanke på att det till största delen är ökade kostnader betalade med skattepengar så är det inte konstigt att Magdalena vill få in mer skatt. Hur vore det om de stryper kostnaderna där de skenar istället?
  Har tyvärr inte kunskaperna att få allt på plats men gissar att man redan kan hitta glasklara fakta på Tino's facebooksida. Har inte kollat då jag undviker fb även om jag har ett konto - upplagt efter påtryckningar från vänner men eftersom jag aldrig är inne så har de inte haft mycket respons ändå!
  Konstanterar också hur brutalt jag svänger från CHICs-byxor till gravallvarliga ting som verkligen gör mig förbannad och vill få riktig och korrekt fakta på plats och upp i ljuset! Thats me!

  SvaraRadera