tisdag 4 april 2017

Det enda vi alla saknar nu är en stjärna att bära på bröstet.


Söker du nytt jobb är det möjligt att Pierre Gudmundson kollat upp dig. 

Han gräver på nätet för att servera arbetsgivare information från ditt förflutna på sociala medier.

Pierre Gudmundson driver företaget Scandinavian Recruitment Intelligence och kollar upp dig som söker arbete på uppdrag av olika företag.Att arbetsgivare kan kolla ditt belastningsregister och dina skulder hos Kronofogden är inget nytt, men det Pierre Gudmundson gör är att kolla vad du gör i sociala medier, som på Facebook, Twitter och andra forum.

Ligger det en osmickrande bild på nätet från när du var halvnaken och full på Mallis behöver det inte vara nåt problem för arbetsgivaren. Men om man till exempel är medlem i en "odemokratisk grupp" och agiterar mot HBTQ-frågor eller "mot invandrare" är det information som relevant att lyfta för en organisation som ska anställa.

 "Mot invandrare", dvs alla som har demokratiska, diversifierade, vedertagna, förnuftiga och väl genomtänkta synpunkter på svensk invandring hamnar i framtiden på företagarnas shitlist. 

Och på den isiga parkbänken. 


P4 Stockholm

6 kommentarer:

 1. Försök bara.
  Jag har minst 50-75 olika identiteter på nätet. Olika namn, email, åsikter.
  Enda stället min riktiga namn finns är i telefonkatalogen.
  Bild på mig finns på två ställen.

  SvaraRadera
 2. Skum typ!
  Vem är mannen?

  SvaraRadera
 3. Kör du utan VPN hjälper inte alla alias. Du är inte anonym för specialiserade snokverktyg. Ditt IP nummer är din identitet på nätet. Det finns även verktyg som analyserar språkbruket och kan matcha ihop olika alias.

  SvaraRadera