söndag 26 mars 2017

SVT fejkar nyheter igen - direkt beställda av regeringen.


Hans Li Egnell, utdrag ur texten, (sanningssökare uppmanas läsa hela): - Helgens allra gladaste nyhet var varken en seger i bandyfinalen eller Sveriges vinst mot Belarus i VM-kvalet. Nej, det var Arbetsförmedlingens stolta proklamation att 244 000 fler personer är i arbete i dag jämfört med för nio år sedan. 

Och allihop är utrikesfödda. 

Men något är lurt. Redan i inledningen missleder SVT läsaren. I rubriken anges ”244 000 fler i arbete” medan vi i ingressen kan läsa att det är ”sysselsatta” det handlar om.Skillnaden mellan att arbeta och vara sysselsatt är att den sistnämnda gruppen rymmer människor som inte arbetar eller som arbetar väldigt lite. 

244 000 på nio år. Ja, som sagt läs, hela Egnells text. SVTs flashiga nyhet är inget annat än tidig valpropaganda, dom jublar över att Sverige "går bra"(med vårt samhällsförfall borde dom verkligen skämmas ögonen ur sig) och att "utan inflödet av arbetskraft skulle den svenska ekonomin få stora problem." 

Dom glömde däremot att berätta om alla subventionerade anställningar av nysvenskar, och vem som betalar.

1 kommentar:

  1. Visst är något lurt !

    Man behöver bara jämföra med SCB:
    http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Temaomraden/Integration/Statistik/Registerdata-for-integration/Andel-forvarvsarbetande-kommunmottagna-flyktingar-20-64-ar-efter-antal-ar-efter-mottagandet-kon-och-mottagningsar/

    Tjalle

    SvaraRadera