måndag 16 januari 2017

Jag måste berätta om en kvinna, Clara Block Hane, en berättare av rosenröda sagor i expressen.

Ni vet alla dom här svenska larmen som nu kommer om äldre som behandlas värre än små kycklingar på väg till slakt, om sjukhusen som sprängs av lidande akutpatienter som väntar upp till 40 timmar, och om personal som har brunnit upp i huvudet på grund av utmattning och politikerpress att leverera medmänsklig vård, trots all brist på personal, skäliga och fungerande arbetsscheman, och ledarskap. 

Hur mycket det än larmas, mer och mer, högre och högre, så finns det såna som  Clara Block Hane. Hon har blommor i sitt hår, hennes värld är lika gyllengul som skånsk raps i högblom, och hennes bröst är ett gigantiskt hjärta med rasslande tygdörrar. När vi andra förtärs av oro över utebliven välfärd trots världens högsta skatter, vill Clara Block Hane berätta för oss om sin pappa. Han som vann den enda och högsta miljonvinsten, dvs han inte bara fick plats på äldreboende, utan han hade 48 (!) olika boenden att välja på! 

Goda svenska pappan valde (!) självmant (!)ett boende där man talar farsi, vilket fick goda dottern att nästan spricka av toleransmallighet. Bilmekanikern från Iran som vårdade pappan var en multitaskande tusenkonstnär som handlade, städade, tvättade och lagade (!) frukost, lunch och middag – nylagad (!) mat på färska(!) grönsaker(!), med smak (!) och kryddning(!). Han var stark (!), han kunde lyfta(!) Pappa och han kom oavsett väderlek, veckans (!)alla(!) dagar, i många månader. Dom gick små promenader, och under tiden pratade de om krig och politik, om fysik och lyrik, om maträtter och tillagningsmetoder, om familj och religion. På farsi! Inte illa av en gammal sjuk svensk man.

Inte en enda dag var den iranske vårdaren sjukskriven, denne pappans privat-allt-i-allo-betjänt.
- "Jag kan inte tro att det hade blivit lika fantastiskt med en svensk hemtjänst. Eller jag vet att det inte hade blivit lika bra, för det hade vi provat förut." 

Om detta vill Clara Block Hane berätta i svensk och tjeckisk TV som den svenska sanningen. Fast att den bara är hennes. Hon vill lura i hela världen att det är så här. 

Kanske Clara Block Hane vill läsa följande på SVT - äldreboendemat utan näring.

13 kommentarer:

 1. Har någon kollat storyn?
  Eller anses dylikt ej PK?
  Jättesött, annars.
  Vad får man för sagor?
  Denna kan säkert tyskan i Uppsala bokhandeln printa och rama in i skyltfönstret.

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Ibland kan man undra vad det är för nåt i miljön som förstört neuronerna för så många svenskar.

  SvaraRadera
 3. Historien om kejsarens nya kläder..!!

  Stefan H

  SvaraRadera
 4. Det måste ha varit före den senaste tsunamin: "Anders Eskil Block, född 12 november 1932 i Göteborg, död 2 augusti 2013 i Lidingö, var en svensk framtidsforskare, samhällsdebattör och författare. Han var son till kyrkoherde Anders Block och Anna, född Norborg samt brorson till biskop Carl Block och far till författaren och journalisten Clara Block Hane. Eskil Block var åren 1962–67 gift med Hedvig, född Tarschys, senare omgift Hedqvist."

  SvaraRadera
 5. Måste fråga varför du är så bitter och tror att allt är vänsterpropaganda? Jag tolkar dej som det. Vad har du upplevt, som får dej att kritisera andras välgång? Tänker du även kasta galla över det faktum att min far fick en vårdare som kunde hans språk (inte svenska) och fick god vård?
  Är det så att alla ska ha det lika "illa" eller lika "bra" i din värld? Så kommer det tyvärr aldrig bli. Eller som en chef till mig sa, man får det man förtjänar.
  Så vad sägs om att börja förtjäna lite och göra något åt det du anser vara orättvist istället för att gnälla bakom tangentbordet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, Clara bor också i ett äldre hus på Lidingö. Nåja, voodoo och spökhistorier är ett bra sätt att sälja svarta tankar. Detta sagt, eftersom Clara är styrelseledamot i bolag inom bl.a. reklam. Bolaget går för övrigt bra med god vinst och stort eget kapital.
   Gubben är, som kyrkans ord, återuppstånden. Att han sedan är tungomålstalande är ett plus, när han ska spöka.

   Radera
  2. Vilket svammel som du kommer med Sixten. Carina Fina är allt annat än bitter, där står du nog för en projektion. Hennes inlägg är ett ljus i ett annars stort mediamörker.

   Radera
  3. Tack för fint stöd, känns mycket bra, Jawelin❤️

   Radera
 6. Du Sixten, på tal om att gnälla vid tangentbordet.
  Skulle du vilja ha vänligheten att avlägsna dig från min blogg, du gillar inte mig. Och jag har ingen sympati för ditt bittra brölande och din besserwissriga negativism. Du tillför inget. Så, jag ber dig artigt att sluta läsa nåt som bara ger dig sura uppstötningar. Annars kommer jag att vara tvungen att hjälpa dig.

  SvaraRadera
 7. Carina,vore några till som du, skulle hoppet för ett bättre samhälle tändas hos fler.

  SvaraRadera