måndag 5 december 2016

En PK-journalist, lost in space.En snubbe, Yngve Sunesson, skriver i Skånskan idag, och frågar: "Finns svenska värderingar?"
Framgår ej vem han ställer frågan till, men han svarar själv, att "det är svårt att hitta specifikt svenska värderingar". Vilket Sunesson leder i bevis med att hänvisa till en opinionsmätning som Ipsos gjort på upp­drag av Dagens agendaNyheter, där mer er än var tredje till­frågad inte kan ange vad svenska vär­der­ingar in­ne­bär. 

Man blir ju nyfiken på vem Ipsos på DNs uppdrag frågat, personer i Ulan Bator, Rosengård/Rinkeby/ Biskopsgården, eller Södermalm? 

Sunesson försöker sig sen på att bena upp saker och ting, och lyckas till och med få in dagens obligatoriska gammeljournalistiska hatkick mot SD.

Sen snurrar han till det med internationella undersökningar som menar att "låg till­tro till auk­to­ri­teter men högt för­troende för­ myn­dig­heter och ge­men­samma or­gan är ty­piskt svenskt." 

Här i läsningen fick jag bryt, och hjälper Sunesson på traven. Idag måste man vara mycket noggrann med om man menar svenska värderingar eller PKsvenska / vänsterextrema värderingar.  När det gäller "högt förtroende för myndigheter och gemensamma organ", så är detta idag assolumento INTE svenska värderingar, vilket kan ha med reinfeldtkulturen och Dan Eliasson att göra. Däremot kan det mycket väl vara PK/vänsterns.

Yngve Sunesson (-vem?) avslutar med  ett gott råd, säkert i all välmening: "Svenska värden är svår­de­fi­nie­rade, så svenska po­li­ti­ker gör bäst i att inte använda begreppet."
5 kommentarer:

 1. När jag ser längdåkningen så ser jag väldigt mycket svenskt. Vasaloppet är väl svenskt så det förslår. Men det kanske inte passar numera, snön är ju vit. Jag roar mig ibland med att vara på styrdans , det också en mycket svenskt.

  SvaraRadera
 2. Yngve Sunesson kanske bör göra en jämförelse mellan de länder som skickar flyktingar till Sverige och de länder som dessa "flyktingar" lämnar.
  Då om inte annars så kan lille Yngve se skillnad på "svenska värderingar" och många andras...

  SvaraRadera
 3. Svenska journalister, har förvandlats till någon sorts kryp som inte tål dagsljus.
  Finns det nu inga svenska värderingar längre?!
  I andra länder finns det värderingar men inte här!
  PK/vänstern & svenska myndigheter har förlorat många medborgares respekt, med rätta.
  Svea

  SvaraRadera
 4. Och Anna Hagwall hon blev utesluten från sionistdemokraterna. Trist för hon var väldigt kompetent i motsats till KE.. Den trallgöken blir dom aldrig av med. Anna är välkommen i Motståndsrörelsen, visst. Ett kap för dom.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det var Karl-Olov Arnstberg, professor emeritus i etnologi, som definierade det som "Jag vet att du vet att jag vet".

  SvaraRadera